RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du er den største sikkerhetsrisikoen

Sist oppdatert:
IT-sikkerhet blir stadig viktigere, og tekniske løsninger kan sjelden gjøre jobben alene. De fleste sikkerhetsglippene skyldes menneskelige feil.

Den amerikanske bransjeorganisasjonen Comptia har sett nærmere på årsaken til svikt i IT-sikkerheten hos amerikanske organisasjoner og bedrifter. Som oftest var det menneskelige feil som lå bak.

Til tross for økt bevissthet rundt IT-sikkerhet svarte 84 prosent av deltagerne i undersøkelsen at menneskelige feil helt eller delvis var skyld i at siste sikkerhetshull oppstod, skriver Computer Sweden.

Dette er en kraftig økning fra i fjor, da 63 prosent av deltagerne i undersøkelsen svarte at mennesker hadde skylden for svikt i sikkerheten.

58 prosent av organisasjonene og bedriftene i undersøkelsen har opplevd et sikkerhetshull som har resultert i tap av data eller avbrudd i driften i løpet av de siste seks månedene. Tilsvarende tall i fjor var 38 prosent.

Organisasjoner og bedrifter som utdanner sine ansatte innen IT-sikkerhet, lever tryggere enn andre. Av de som har kurset mer enn en firedel av sine ansatte i sikkerhet, har 46 prosent opplevd sikkerhetshull, sammenlignet med 66 prosent i de tilfeller der mindre enn en firedel har fått slik utdanning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere