*Nettavisen* Nyheter.

«Du er en morder som tar abort! Du er overvektig! Du er same! Du tror du er noe!»

Foto: (Privat)

Omkring 20.000 mennesker har lest Heidi Persdatter Greiner Haakers blogginnlegg.

(Finnmark Dagblad) Da Heidi Persdatter Greiner Haaker skrev om egen abort i forbindelse med debatten om reservasjonssaken, hadde hun aldri ventet reaksjonene hun har opplevd å få.

Det var torsdag i forrige uke at Haaker publiserte innlegget på sin egen blogg. Der fortalte hun om at hun var blitt gravid som 17-åring til tross for at hun brukte p-pillen:

"Jeg gråt da jeg bestemte meg for å ta abort, og jeg gråt hele veien til sykehuset" forteller Haaker blant annet i innlegget i bloggen.

Les også:

- Å føre debatten på denne måten er uverdig

- Mer tabubelagt enn jeg hadde trodd

Blogginnlegget ble omtalt på fd.no.

- Heldigvis hadde jeg tenkt grundig gjennom reservasjonssaken før jeg la den på nett. Jeg visste at jeg kunne få reaksjoner på den.

For blant reaksjonene som dukket opp på skjermen til Haaker var beskyldningen om å være en morder.

- Men det forundrer meg at kritikerne går så langt at de kaller meg morder. Det er sterke ord.

- Det er ikke rart at abort er tabubelagt. Ingen vil vel bli hengt ut på den måten. Særlig ikke når du er 17 år. For min del går det helt fint. Alle har sin egen sannhet, og det å være morder fordi man tar abort er definitivt ikke min sannhet, sier hun.

- Menn har vært verst
Reaksjonene har strømmet på etter innlegget på bloggen og medieomtalen. Ikke alle reaksjonene har vært like skarpe og negative.

- I forhold til at omkring 20.000 mennesker har lest bloggen er det forsvinnende lite negativt. Men de negative er til gjengjeld fæle, forteller hun, og understreker at hun ikke har sluppet til alle kommentarene.

- Det snakkes om jævla fitte, brenn i helvete og gud vet hva. Slike reaksjoner har jeg ikke sluppet til på bloggen min, sier Haaker, som fortsetter:

- Jeg blir sjokkert over ordene de bruker. Og at de forteller meg at man ikke bør ha sex før man er moden nok til å ha barn. Menn har faktisk vært verst.

"Nett-troll"
Haaker ser ikke bort fra at det er hersketeknikk som benyttes i debatten hun mener er tabubelagt.

- Men jeg tror også at det er noen "nett-troll" der ute som sitter og spyr ut dritt.

- Det virker iallefall som det fra en person ble sendt e-post fra flere adresser. Jeg så det på skrivemåten og hvordan han ordla seg, forteller hun.

Hun tror neppe disse menneskene hadde vært like tøffe ansikt til ansikt med henne.

- Det er nok lett å lire av seg dritt bak en pc-skjerm, fastslår hun.

- For gammel til å la seg stoppe
Trass i skarpe reaksjoner. Haaker lar seg ikke skremme fra å blogge videre.

- Jeg lar meg ikke skremme. Jeg har skrevet blogginnlegg om å bli kalt feit og om overgrep. Jeg synes det er viktig å kunne snakke om tabuemner. Jeg lar meg ikke stoppe av noen som ikke mener det samme som meg. Det har jeg blitt for gammel til.

Samtidig råder hun bloggere og debattanter til å være forberedt på reaksjoner.

- For min del tror jeg det hjelper å ha noen år på baken for å tåle dette. Som politiker opplever man gjerne at det slenges mye dritt. Det er intet nytt for min del, sier Haaker.

- Men man må vite hva man begir seg ut på, og gjerne ha noen å dele med. For jeg kunne godt tenke meg at noen hadde reagert veldig sterkt på alle de stygge meldingene man kan få, sier hun.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag