Etternølerne som ikke har bestilt seg vinterferie, men ønsker seg til et sted hvor det er sol og varme, skal ha flaks for å finne et reisemål som ikke allerede er fullbooket.

- 99 prosent av alle våre reiser i vinterferien er utsolgt. Det er noen plasser ledige til Kanariøyene. Du kan også være heldig å finne en reise hvis du har mulighet til å reise noen dager før eller midt i vinterferien, sier kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena S. Petersson til Nettavisen.

Star Tour vil frakte om lag 30.000 nordmenn til sydligere strøk i løpet av vinterferieukene.

Les også: Her er den ledige vinterferie-luksusen.

Tidlig ute
Hun forteller at folk er tidlig ute med å bestille vinterferien.

- Det er et hett reisemarked om dagen. Vinteren kom allerede i november, og det virker som om folk vil betale nærmest hva som helst for å få seg en tur til sydeligere strøk, sier hun videre.

Syden foran VM
Det ser heller ikke til at VM på ski i Oslo som starter 23. februar, fører til at folk vil holde seg innenfor landets grenser i vinterferien.

- Vi var litt spente på om VM kunne ha noe innvirkning på salget, med det virker absolutt ikke slik. VM pågår i to uker, så da tenker kanskje folk at de vil få det med seg uansett. Det er jo heller ikke alle som er interessert, sier Petersson videre.

- Følg med på nettet
For å finne en ledig tur til sol og varme, gjelder det å følge med på reiseoperatørenes nettsider. Du kan ha flaks og finne avbestilte reiser.

- Det er bare å følge med på nettet om det blir noe ledig. Hvis folk er fleksible og kan dra fra flyplasser som ligger på steder hvor vinterferien er langt til andre uker, er det større sjanse for å finne noe som er ledig, sier hun videre.

Sjekk vinterferieværet her.

Stor pågang
Også Apollo har fulle flyseter i vinterferien.

- Det er veldig fullt. Det er ingen ledige reiser med avreise førstkommende helg, men det er derimot noen få plasser ledig torsdag i uke 8, forteller informasjonssjef i Apollo, Helen Begby til Nettavisen.

Hun tror at den lengden på vinteren i år gjør at pågangen er ekstra stor.

- Kulda startet allerede i november, så jeg tror sol og varme går foran det meste. Mange dropper nok skitur til fordel for sydentur i år, sier hun videre.

- Hvor tidlig bør man være ute med å bestille vinterferie?

- Hvis man har stor familie og dermed har behov for én stor eller flere leiligheter bør man være ute før jul. Men vi har også hatt veldig stor pågang i januar, det har vært et stort rush etter både sommer og vinterreiser, sier hun videre.

- Ikke Egypt før sommeren
De norske turoperatørene avlyste alle avganger til Egypt fra starten av februar i forbindelse med uroen i landet. De vil heller ikke starte reisene sine dit før sommersesongen.

- Nå er alle reisene til Egypt booket om til Kanariøyene, så selv om det har blitt roligere der, kommer det til å bli en snuoperasjon for å få alt på plass igjen. Vi utelukker ikke at vi ikke vil starte reisene før sommerferien, men alt skal i hvert fall være klart til da, sier hun videre.

Vinterferie
De fleste skoleelever på Østlandet har vinterferie i uke 8 (21. februar til 25. februar), i tillegg til Sør- og Nord Trøndelag, Sogn og Fjordane og Hedmark.

Sørlandet, Buskerud, Møre og Romsdal, Oppland og Hordaland har vinterferie i uke 9 (28. februar til 4. mars).

Nordland og Troms har vinterferie i uke 10 (7. mars til 11. mars), mens Finnmark ikke har en felles vinterferieuke. Noen kommuner har vinterferie, mens andre har fri i en til tre dager.