*Nettavisen* Nyheter.

Du er ikke så tjukk som du tror

Foto: (Illustrasjonsfoto Scanpix)

Slutt å bekymre dere for kroppen deres, jenter - det er vitenskapelig bevist at dere ikke er så tjukke som dere tror. Les mer her.

En undersøkelse foretatt ved Univiersitetet i Delaware viser at tenåringsjenter tror de er større enn det de faktisk er, skirver HealthDayNews.

Tror de veier for mye
Forskerne brukte silhuetter som representerte ulike BMI (Body Mass Index). Tenåringene - både gutter og jenter - ble først bedt om å plukke ut en silhuett de mente så ut som deres egen kropp, og deretter skulle de plukke ut en «ideal-silhuett»; kroppen de skulle ønske at de hadde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det viste seg at jentene i snitt trodde de veide fem kilo mer enn det de hadde plukket ut som idealvekten. Egentlig veide gjennomsnittsjenta bare 1,4 kilo mer enn idealet.

Jentene trodde i snitt at de veide 64 kilo, mens de egentlige ikke var tyngre enn 60 kilo. Den gjennomsnittlige idealvekten var 59 kilo.

Guttene vil veie mer
Guttene trodde også de veide mer enn det de egentlig gjorde. Men de ville veie mer, så det bildet de hadde av sin egen kropp var nærmere det de så på som idealkroppen. I gjennomsnitt trodde guttene de veide 84 kilo, mens den virkelige snittvekten var 78 kilo. I motsetning til hos jentene var den gjennomsnittlige idealvekten blant guttene høyere enn den virkelige vekten deres: 82,5 kilo.

11-åringer tror de er tjukke
Jenters dårlige bilde av sin egen kropp blir stadig mer bekymringsverdig, skriver HeatlhDayNews. En skotsk undersøkelse i 2002 viste at 40% av elleveåringene var redde for å være for tjukke. Blant 15 år gamle jenter var hele 70% bekymret for overvekt.

Prosentandelen gutter som bekymret seg for å veie for mye, derimot, sank fra 30% blant 11-åringene til 23% blant 15-åringene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.