Under pressekonferansen på spillmessen E3 i Los Angeles annonserte Microsoft mandag kveld at de kommer med en sensor som gjør at du kan kontrollere spill ved hjelp av kroppsbevegelser og stemmen din. Sensoren har foreløpig fått navnet Natal.

SJEKK OGSÅ:Microsofts pressekonferanse minutt for minutt

Nintendo Wii har gjort enorm suksess med sine unike spillkontroller som registrerer bevegelse, men Microsofts løsning er at du ikke trenger en egen kontroller. Ved hjelp av en sensor ved TV-en registrerer Xbox 360 bevegelsene dine i 3D i tillegg til å dra kjensel på stemmen din.

Først viste Microsoft en trailer om hvordan de har tenkt seg at sensoren skal fungere. Klippet viser blant annet en person som holder fram skateboardet sitt og sier «scan». Deretter spiller han et skatespill ved hjelp av sine kroppsbevegelser. Fotball- og bilspill blir også kontrollert kun ved hjelp av kroppen. Et spørrespill kan angivelig kontrolleres ved hjelp av å rope ut svarene, samt at hendene fungerer som «Buzzere».

Etter videoene demonstrerte Microsoft to programmer som bruker Natal. Det første var et aktivitetsspill hvor man både skulle unngå å bli truffet av baller og slå dem tilbake. Vedkommende som demonstrerte det kunne bevege seg helt fritt i 3d-rommet og programmet virket både mer interaktivt og underholdende enn Wii Fit. Deretter gikk turen til et slags tegneprogram, som styres ved hjelp av stemmen (personen som demonstrerte sa fargene) og hendene (gjør bevegelser for å tegne). Man kan også lage stempler for å få ulike symboler inn i bildet.

Til slutt dukket den kjente spillutvikleren Peter Molenyux opp og demonstrerte «Milo», en naturtro og interaktiv venn. En person kommuniserte med Milo gjennom både stemme og bevegelse, og Milo skjønte hvordan vedkommende hadde det og reagerte deretter. I tillegg var det blant annet mulig å leke sammen og «frakte» ting fra den virkelig og til den interaktive verdenen (Natal scannet en tegning og Milo skjønte hva den var av).

Ryktet om kontrolleren har eksistert en stund, ikke minst takket være et bildetips sendt til nettsiden Engadget som viste en Xbox 360 tilsynelatende koblet sammen med en bevegelsessensor.