Gå til sidens hovedinnhold

«Du har ikke rett til å gå her med ei norsk jente»

Så smalt ølflaska i hodet på tyrkeren utenfor Oslo City.

OSLO CITY (Nettavisen): Det var ved 15.45-tiden torsdag ettermiddag at hendelsen fant sted utenfor Oslo City, midt i Oslo sentrum.

- Jeg kom gående med en venninne da en full mann sa: «Du har ingen rett til å være sammen med en norsk jente», før han slo meg i hodet med en ølflaske, forklarer mannen til Nettavisens reporter på stedet.

Flere involverte

Etter slaget, kom en bekjent av tyrkeren, som tilfeldigvis var i nærheten, og banket opp den fulle mannen.

Både politi og ambulanse kom raskt til stedet, og det oppsto munnhoggeri. Vennene til mannen som gikk til angrep på den fulle mannen ble svært provosert på politiet, og de ble bedt om å forlate stedet.

Den fulle mannen som først gikk til angrep på den tyrkiske mannen ble fraktet bort i ambulanse, mens han som gikk til motangrep ble tatt med av politiet.

- Det var helt umotivert. Jeg har aldri sett ham før, forteller mannen til Nettavisen og holder seg til øret.

Den lyshårede jenta han gikk sammen med var svært opprørt etter hendelsen.

- Han sa at han ikke hadde rett med å gå med ei norsk jente, men jeg er jo fra Tyrkia, forteller den oppskakede jenta til Nettavisen.

Hatkriminalitet

Leder i Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli, sier hun dessverre ikke kan vise til noen formelle tall knyttet til rasistisk motivert vold, eller hatkriminalitet, som er betegnelsen som brukes på slike hendelser.

- Vi begynte å registrere dette i fjor, men innrapporteringen er ikke kommet ordentlig i gang. Enkeltsaker dukker opp, men mye rapporteres lokalt. I tillegg hører vi om en rekke historier på kontorene hos oss. De fleste hendelsene er kommentarer og trusler knyttet til etnisitet. Overfall av denne typen som utenfor Oslo City er det heldigvis mindre av, sier Partapuoli til Nettavisen.

Hun innrømmer at den sporadiske kunnskapen om hatkriminalitet gjør at det blir mye synsing om temaet. Antirasistisk Senter håper rutinene blir bedre og at politiet tar denne type hendelser mer alvorlig.

- Det er de groveste tilfellene som kommer fram i media - type drap og episoder som skuddene mot Hvalstad asylmottak. Mørketallene er det nok en del av, sier Partapuoli.

En oppblomstring av hatkriminalitet er det også etter opphetede debatter i det offentlige rom og gjennom media. Da øker også antallet henvendelser til Antirasistisk Senter.

Politiet ønsket ikke å kommentere episoden overfor Nettavisen på åstedet, og operasjonsleder hadde ingen opplysninger om saken utover at den var registrert da Nettavisen ringte.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken