Du har robotsex om fem år

Og om 40 år kan det hende samboeren din er en robot.

24.06.08 08:11

En skulle kanskje tro at sex var en av de få basis-tingene i verdens om i liten grad ble påvirket av den teknologiske utviklingen. Men sannheten er at høyteknologi brukes i stadig større grad for å få frem de innerste lystene hos menneskene. Til og med den seriøse «Modern Marvels»-serien til The History Channel har avsatt et helt program til det de omtaler som «High Tech Sex».

Avanserte sexdukker
Og skal vi tro forfatter David Levy, mannen bak boka «Love + sex with robots», så kommer ikke den teknologiske utviklingen til å stoppe opp på denne fronten. Han tror det vil komme roboter som sexleketøy på markedet innen fem år, «som en slags oppgradering av dagens sexdukker», melder AFP.

Disse robotene vil ifølge Levy ha elektronisk tale, og sensorer som får de til å lage «fine lyder» når mennesker koser med robotenes erogene soner.

Kjærlighetsforhold til en robot
Men det vil ikke stoppe der. Ditt forhold til roboter kan bli drastisk endret i løpet av de neste tiårene.

- Jeg snakker om kjærlighetsforhold om omtrent 40 år fra nå, hvor robotene har følelser, personalitet og samvittigheter. De kan snakke med deg og de kan få deg til å le. De kan si de elsker deg på samme måte som et menneske vil si «jeg elsker der», og de vil si det som om de mener det, hevder David Levy.

Sliter med samtaler
Hovedutfordringen med slike roboter er ifølge Levy ikke kosestundene i senga, men derimot så er det å utvikle samtaleevnene til robotene hovedproblemet.

Forskere jobber allerede mye med kunstig intelligens og personlighet, og det finnes allerede enkelte roboter som fremstår veldig ekte.

- Du vil at din robot skal være i stand til å snakke med deg om ting som interesserer deg. Du ønsker en parner som har noen like interesser som deg, som snakker til deg på en måte som du liker, og som har samme type humor som deg, sier han.

- Jeg er sikker på at det vil skje. Om 40 år, kanskje før. Du vil finne roboter, samtalepartnere, som vil sankke med deg og som du vil få like mye hygge fra å prate med som med et annet menneske. Jeg er sikker på det, slår han fast.

Ingen kjærlighet?
Utsagnene til forfatteren er ikke helt ukontroversielle.

- Det som er et absolutt nødvendig element i kjærligheten er troen på at kjærlighet verken er betingelsesløs eller evig. Roboter kan ikke velge deg, og de kan ikke avvise deg. Det kan bli ganske kjedelig, og en kan tenke seg at mennesker blir onde mot sine forsvarsløse partnere, sier science fiction-forfatteren Dylan Evans.

Slutten for menneskeheten?
En fremtid med robotsex er det flere som har sett for seg. I animasjonsserien Futurama har de forestilt seg en serie der kjærlighetsforhold til roboter kan føre til verdens undergang, og piratkopiering av kjendisers personligheter. Det førte til denne skremseslpropagandafilmen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sex

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag