RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du kan dø av kjærlighetssorg

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
Større fare for blodpropp, depresjon og søvnløshet kan være følgen av at du mister den du elsker, mener forskere.

(SIDE2:) Forskere i Australia har studert 80 voksne mennesker og følgene deres kjærlighetssorg har hatt for deres helse.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Svarene er ikke direkte oppløftende.

Akutte helseproblemer
Forskerne ved Sydney Medical School fant at personer som av en eller annen grunn mistet den de elsket, sto i fare for å utvikle mer akutte helseproblemer enn de som ikke var i deres situasjon.

Angst, depresjon og søvnløshet var noen av de psykologiske effektene. Men forskerne fant også at personene fikk høyere blodtrykk, pulsen gikk opp og det skjedde endringer i både immunsystem og blodårer. For eksempel mener forskerne at faren for blodpropp og dermed hjerteinfarkt økte i referansegruppen.

Forskerne mener at resultatene viser hvorfor så mange eldre mennesker dør så kjapt etter at de har mistet sin livsledsager.

Kan leve godt
Selv om du ikke opplever noe så dramatisk som at kjæresten din dør, så kan du godt få flere av symptomene om du blir forlatt.

Samtidig, minner eksperter om, er det flere som også lever flotte og fine liv etter at de kommer seg av å miste partneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere