RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du kan få gikt av dette

(Crestock)
Sist oppdatert:
- Jo høyere hæl, desto større risiko

(SIDE2:) Kvinners kjærlighet til høye hæler kan føre til artrose.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Belaster leddene

- Kvinner som liker å gå med høye hæler har en høyere risiko for å utvikle slitasjegikt, sier forsker Danielle Barkema til Dailymail.

- Jo høyere hæl desto større er risikoen, forklarer forskeren. Hun anbefaler kvinner å bruke lav hæl fremfor høye stiletthæler.
Å gå med høy hæl belaster særlig innsiden av knærne, men slitasjegikt, eller artrose, kan ramme alle ledd. De store hofte- og kneleddene er mer utsatt enn andre ledd i kroppen. Selv om du opplever at du får bedre kroppsholdning i høye hæler belaster dette både ryggen og beina dine.

Les også: Disse ødelegger foten din

Smertefullt
Artrose preges av at brusken i leddet gradvis blir nedslitt og kan forsvinne helt. Dette er en leddsykdom som kan ramme alle, men særlig utsatt er eldre mennesker. Sykdommen kan gi smerte og fører til minsket bevegelighet i leddene. I de tidligste fasene av slitasjegikten er det ofte kun lette smerter, men etter hvert vil smertene øke gradvis. Artrose kan ikke kureres, men symptomene kan lindres når de i perioder blir verre. En sunn livsstil og trening kan være et godt alternativ da smertene ofte vil bli verre når man er rolig. Du kan også ta smertestillende i kortere perioder. Det beste er å høre med legen din om hva som vil være det beste alternativet for deg.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere