RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du kan få streike-rabatt

Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Ble du rammet av streik i barnehage, SFO eller renovasjon? Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) åpner opp for at du kan få streike-rabatt.

Oslo (ANB): Stengte dører på barnehager og SFO. Full stans i avfallshåndteringen. Dette var bare noe av det mange nordmenn fikk merke på kroppen da kommunale tjenester ble lammet av streiken.

Nå åpner kommunalminister Liv Signe Navarsete opp for rabatt dersom man har tapt penger på tjenester som ikke ble levert under streiken.

Barnehageeiers ansvar
Ved streik i barnehage eller skolefritidsordning er det eiers ansvar å kartlegge om streiken påvirker foreldrebetalinga, sier Navarsete.

«Generelt vil foreldre som ikke får oppfylt sin del av avtalen ut fra alminnelig kontraktsrett, ha krav på «avslag» i foreldrebetalinga som står i forhold til perioden barnehagen eller skolefritidsordningen har vært stengt», går det fram i brevet fra Navarsete til stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter (Frp).

Kan få avfallsgebyr tilbakeført
Når det gjelder søppelinnhenting er det slik at det tjenesten faktisk koster, skal være grunnlaget for det innbyggerne betaler i avfallsgebyr. «Om gebyrinntektene ett år overstiger de faktiske kostnadene ved å levere tjenesten, for eksempel som følge av at streik har ført til lavere lønnsutgifter enn opprinnelig budsjettert, skal dette bli ført tilbake til innbyggerne gjennom lavere gebyr i framtida», heter det videre i brevet.

Stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter mener at når tjenester ikke blir levert som avtalt, må også betalingen for disse tjenestene reduseres tilsvarende.

- Skuffende
- Statsråden innrømmer at som utgangspunkt så har alle rett til å slippe å betale for tjenester som ikke er levert, sier Frp-politikeren til ANB, og legger til:

- Det er skuffende at statsråden ikke legger noen føringer overfor kommunene om at prisreduksjon skal skje. Jeg er redd for at mange av de 429 kommunene vi har vil nekte å redusere prisen for tjenester som ikke er levert, og at det blir opp til den enkelte å kreve slik reduksjon.

- Jeg synes det er en selvfølge at prisreduksjon skal skje automatisk uten at den enkelte skal måtte kreve dette, avslutter Hagesæter. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere