Gå til sidens hovedinnhold

Du kan få tusensvis om strømmen din gikk

Du kan ha krav på økonomisk kompensasjon. Sjekk hvor mye her.

Fortsatt sliter flere Hafslund-kunder med strømbrudd etter lavspentfeil. Men selskapet håper alle kundene har tilbake strømmen i løpet av dagen.

I skrivende stund har selskapet rundt 100 mann som jobber med å rette feilene.

- Det går stort sett på å skifte ledningene inn til husstandene. Vi har rundt 100 meldinger totalt i Oslo, Akershus og Østfold og håper at alle skal få på plass strømmen i løpet av dagen. Samtidig er det vanskelige arbeidsforhold. Det er trær som ligger over linjer og flere master som har knekt. Det er altså ikke så lett at vi bare kan trekke opp noen tråder, opplyser informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til rb.no.

Dette har du rett på
Hafslund beklager de ulempene uværet med påfølgende strømbrudd har påført kundene. Samtidig kan kunder som opplever mer enn 12 timer sammenhengende strømbrudd søke om en økonomisk kompensasjon som følge av strømbruddet.

For godkjente krav gjelder følgende kompensasjonsbeløp:

*600 kroner for avbrudd over 12 timer til og med 24 timer.

*1.400 kroner for avbrudd over 24 timer til og med 48 timer.

*2.700 kroner for avbrudd over 48 timer til og med 72 timer.

*For avbrudd ut over 72 timer gis det et tillegg på 1.300 kroner for hver nye påbegynte tjuefiretimers periode avbruddet varer.

Fortsatt mange strømløse
Flere tusen er fortsatt strømløse etter Dagmars herjinger i julen. Flertallet av de strømløse husstandene ligger i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Statnett kunne onsdag morgen opplyse at en rekke husstander i Trøndelag, Møre og Romsdal, Hordaland, Sogn og Fjordane, Hedmark og Oppland fortsatt må klare seg uten strøm, melder NRK.

- Det jobbes nå på spreng med å bygge opp igjen strømnettet, og flere og flere får strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

Isolert av steinras
I følge lokalavisen Firda er 50 mennesker i bygda Flo i Stryn kommune isolert. Grunnen skal være seks store steinras som gikk tirsdag ettermiddag.

- Vi har en avtale om at vi i løpet av dagen skal få transportert folk over vannet etter behov. Bygda er helt avskåret vegmessig og har heller ikke strøm fordi nettet er slått ut, sier ordfører Sven Flo til VG.

Politet har en satelittelefon på plass i området, men både denne og Telenor sitt mobilnett sliter med ustabil og dårlig dekning.

Bergensbanen er åpnet
Etter å ha vært stengt siden mandag åpnet Bergensbanen igjen onsdag. Flåmsbana er stengt etter et nytt ras.

Mandag ble Bergensbanen og Flåmsbana stengt etter tre ras og på grunn av flere store trær som hadde blåst over ende og sperret toglinjene.

Onsdag opplyser NSB at Bergensbanen igjen er åpnet for bruk. Flåmsbana vil, som eneste bane i landet, være stengt hele onsdag etter et nytt ras natt til onsdag. NSB vet ennå ikke hvor lenge Flåmsbana vil være stengt, melder NRK.

– Vi starter arbeidet i dag, men hvor lang tid det vil ta er usikkert. Det er hovedsakelig søle og vann som ligger i veien, men det vil ta noe tid å fjerne det, sier Arvid Bårdstu, pressekontakt i Jernbaneverket, onsdag formiddag.

Kaos for Hurtigruten
Hurtigruteskipene MS "Kong Harald", MS "Lofoten", MS "Midnatsol" og MS "Trollfjord" ligger værfast i Trondheim. Det er foreløpig ikke klart når de vil seile ut i Trondheimsfjorden igjen.

- Det er unikt at fire hurtigruter er samlet i Trondheim, men været kan vi ikke helgardere oss mot, sier Fredrik Lundblad i bookingavdelingen til Hurtigruten ASA.

Lundblad opplyser at flere av skipene har hatt forsinkelser og problemer de siste dagene på grunn av været.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser