RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)

Du kan leie Cecilia for 20.000 kroner

Sist oppdatert:
Cecilia Brækhus (28) har startet en bigeskjeft utenfor bokseringen.

(SIDE2): Bokseren fra Bergen pleier å la hanskene snakke i ringen. Nå bruker hun sitt eget snakketøy - som foredragsholder.

I høst har hun startet opp en ny virksomhet, som foredragsholder.

Hun føyer seg dermed inn i rekken blant andre kjente norske idrettsutøvere som Kjetil André Aamodt, Olaf Tufte, Bjørn Dæhlie og Marit Breivik.

- Jeg har begynt litt med det, ja. Det er kjempegøy, og noe jeg har veldig lyst til å fortsette med, sier Brækhus til BA.

Vil inspirere
Hun har planer om å snakke til interesserte forsamlinger både i Norge og Tyskland – og andre land, hvis sjansen byr seg.

Virksomheten har hun startet med i høst, blant annet med foredrag på Olympiatoppen i Norge og i hennes hjemby Berlin.

- Jeg snakker litt om hva jeg holder på med og hvordan jeg har kommet meg dit jeg er i dag. Hvis jeg kan inspirere noen, er det kjempegøy, sier Brækhus til BA.

- Dette er noe jeg virkelig har fått smaken på å gjøre, legger hun til.

20.000 kroner
Med VM-tittelbelter i WBA og WBC har bergensjenten til salt i maten. Likevel gir den nye rollen som foredragsholder noen ekstra kroner i kassen.

- Jeg har ikke tatt så mye nå i startfasen. Det har ligget rundt 20 000 kroner for rundt én time med snakking, film og bilder, forteller boksedronningen.

Til sammenlikning har Kjetil André Aamodt tatt rundt 50 000 kroner, mens profilerte komikere som Atle Antonsen og Robert Stoltenberg har tatt henholdsvis 60 000 og 100 000 kroner.

- Det er en liten bigeskjeft nå, men det er nok noe jeg vil ta til et annet nivå etter jeg er ferdig med boksingen, sier Cecilia Brækhus, og forteller at hun foreløpig ikke har blitt spurt om å fortelle sin historie i Bergen.

Les flere saker på Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere