RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du kan spørre Obama

Nå kan du stille presidenten spørsmål på pressekonferansene.

Det har vært skrevet mye om hvordan Obama-administrasjonen bruker nye medier. Men en gruppe politiske journalister går lengre, ifølge en blogger på Mashable.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det er politikkteknologi-nettstedet Personal Democracy Forum som med hjelp av ukesmagasinet The Nation og avisen The Washington Times har laget nettstedet «Ask the President».

Brukerne kan på nettstedet legge inn spørsmål som igjen blir stemt fram og til slutt tatt med av journalistene i avisen og ukesmagasinet.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Men veien fra nettstedet til den amerikanske presidenten kan være lang. Det er administrasjonen til Barack Obama som avgjør hvem som blir innkalt til pressekonferansene.

Må tenke nytt
På nettsidene til Personal Democrasy Forum tror man uansett at dette er framtiden for det amerikanske demokratiet. Nettstedet serverer sleivspark til gammeldags journalistikk og lukkede organisasjoner.

- Alle de gamle institusjonen og aktørene må enten akseptere dette eller forberede seg på å miste status og posisjon. En ny kraft, med roten i nye verktøy og utøvelse basert på og rundt internett, vokser fram. Personlig demokrati, hvor alle deltar, kommer.

Overflødiggjør seg selv
Under helgens journalistkonferanse for «Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse» i Tønsberg advarte partileder Siv Jensen i et intervju med NA24 Propaganda mot akkurat dette:

- Jeg tror det å bruke nye medier kommer til å sette de tradisjonelle mediene på prøver dersom de ikke endrer fokus.

- De kommer til å overflødiggjøre seg selv snart hvis de ikke passer seg, advarte hun.

Les mer: - Jeg er lei spørsmål om kjærlighetslivet

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere