Gå til sidens hovedinnhold

Du må vente på sola

Gråvær over store deler av landet, men mot slutten av uka kan noen håpe på opplett og sol.

Væroversikten mandag morgen er preget av skyer og regn. Både i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Sandnes er det meldt nedbør i dag. Våtest i landet akkurat nå er Nelaug som ligger ved Sørlandsbanen i Åmli kommune. Her ble det målt 57 millimeter nedbør siste døgn.

Sjekk værutsiktene hos deg her

Vått og varmt i Ålesund
På Møre kan de glede seg over høye temperaturer. Ålesund har hatt 20 grader, men også der er det vått.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte søndag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge på grunn av vind og sludd. Varselet gjelder også mandag formiddag.

- Ja, det er ganske varmt for årstiden. Det er føneffekten som holder det varmt i på kysten av Møre og Vestlandet, forklarer meteorolog Solbjørg Apeland ved Storm Geo til Nettavisen.

Akkurat nå er det best vær i nord. Tromsø har halvskyet oppholdsvær, men det kan skye til fra ettermiddagen.

Sola titter fram torsdag
Meteorolog Apeland bekrefter at det er ganske grått over hele landet akkurat nå og at dette bildet vil vedvare fram til torsdag. Da er det muligheter for oppklarning og kanskje litt sol, hovedsaklig i Sør-Norge.

- Vi ligger midt i en frontsone akkurat nå, og det preget værbildet fram til torsdag. Da er det ventet et høyttrykk inn fra Russland. Det trekker vestover inn mot Norge og gir opplett og perioder med sol, hovedsaklig i Sør-Norge. Det er også gode utsikter for helgen. Nord-Norge får litt mer skyet vær og nedbør, ifølge meteorologen.

Kommentarer til denne saken