*Nettavisen* Nyheter.

Du ser eldre ut enn du er

Foto: (Getty Images/Montasje)

Livsstilen din kan være en katastrofe for utseendet ditt.

22.12.10 20:14

(SIDE2): Sminke, kremer, serum... Kjært barn har mange navn, også i forsøket på å se yngre ut.

Men en britisk undersøkelse - der 8000 kvinner over 25 år er spurt - viser at de fleste av oss faktisk ser eldre ut enn det vi er.

Neineinei
Årsaken til at utseendet tyder på at man er eldre enn antall leveår faktisk tilsier, er dårlige vaner - røyking, alkoholinntaket, dårlige matvaner i form av junk, solariumsbruk og manglende vaner for pleie av huden.

Alt i alt gjør disse tingen at kvinner i snitt - og hold deg fast nå - ser 4,25 år eldre ut enn vi er.

Undersøkelsen har også fått med seg hvor mye tid kvinner bruker på å tenke på alder. I snitt bekymrer vi oss om antall leveår 10 minutter hver dag - eller to og en halvt døgn hvert år.

I tillegg avdekket spørsmålene at svært mange ikke bruker solfaktor når de er i solen, mange bruker ikke fuktighetskrem, altfor mange av kvinnene spiser junk food flere ganger i uken - og alkohol og sigarettforbruket er gjennomsnittlig høyt.

LES OGSÅ:
Blogger Lars Tangen (17) fikk beskjed om at han hadde hud som en 71-åring
Terapeuten forteller hvordan du unngår rynkene
Ekspertens tips om hvordan du får best mulig effekt av hudkremen

Gjør det selv
For selv om alle eldes med alderen - huden mister elastisiteten og rynker blir mer synlige - er det ting man kan gjøre for å bremse opp utviklingen.

Drikk vann. Kroppen består av vann - mye vann - og det må fylles på daglig for å opprettholde væskebalansen i kroppen. Cellene trenger vann for fornyelse, samt at vannet er med på å rense ut avfallsstoffer i kroppen.

Tren. Trening er godt både for skjelett og muskulatur - og kan slik hindre plager som kommer med alderen. I tillegg øker det blodgjennomstrømningen, noe som på kort sikt gir friskere hud, og på lang sikt gir friskere hud ;). Det anbefales at man drikker to til tre liter vann om dagen - mer, dersom man trener.

Unngå alkohol, røyk og solen - det er ting som er med på å bryte ned kollagenproduksjonen (som er viktig for at huden er elastisk og ser yngre ut), og fører dermed til hurtigere aldring av huden.

Nå i vinterkulda er det dessuten ekstra viktig å ta vare på huden.

LES: - Eldes fem år om vinteren

Best og verst
Men noen kvinner er selvsagt unntaket som bekrefter regelen - og ser svært så bra ut. Hollywood-favoritt Jennifer Aniston er 41 år gammel, men ser definitivt både yngre ut og er langt sprekere enn mange av både jevngamle og yngre kvinner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hun topper også en ny liste over hvilke kvinner som ser best ut - for alderen.

I andre enden av skalaen - kvinnen som ser verst ut for alderen - finner vi Amy Winehouse (27). Og de to damene er gode eksempler på det å leve hardt og såkalt rent. Winehouse liker både å drikke, dope seg (visstnok har hun på akkurat det området skjerpet seg betraktelig), drikke og feste, mens Aniston er kjent for å føre en langt sunnere livsstil.

Hjelpemidler
I kampen for å holde på det ungdommelige utseendet, svarte en av ti at de ville bruke Botox eller kollagen. 9 prosent ville gå lenger - og velge plastisk kirurgi for å gjøre utseendet yngre.

66 prosent kunne tenke seg en makeover for å se noen år yngre ut.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

(Kilde: Daily Mail)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag