Gå til sidens hovedinnhold

- Du vil få en kule i hodet

Potensielle jurymedlemmer har vært livredde for å stille i rettssaken mot mafiaens «Gudfar» John Gotti Jr.

Påtalemyndigheten måtte gjennom fire rettssaker før de til slutt fikk dømt John Gotti som selve «Gudfaren» i den amerikanske mafiaen. Gotti senior døde av kreft i 2002.

Mandag denne uken er det derimot sønnen, John Gotti Jr. (45), som skal i retten på Manhattan for fjerde gang på fem år. Han anklages for å ha tatt over lederskapet i Gambino-familien, som er New Yorks største mafiafamilie, men har i likhet med sin far unnsluppet straff ved tre tidligere anledninger.

Beordret en rekke drap
Sønnen, som blir omtalt som «Junior», står tiltalt for blant annet organisert pengeutpressing og for å ha beordret en rekke drap i perioden 1983 til 2008, skriver The Times.

Junior har tilstått at han overtok lederskapet i mafiasyndikatet etter sin far i 1992. Og han sonet seks år i fengsel for forbrytelser tilknyttet organisert kriminalitet.

Junior sier selv at han sluttet med kriminalitet i 1999 da han startet soningen. Men påtalemyndigheten hevder han fortsatte med å styre familien bak lås og slå.

Under forrige rettssak i 2006 var juryen splittet i skyldspørsmålet hvor åtte mente han fortsatt drev med kriminalitet, mens fire var overbevist om at han hadde pensjonert seg.

Aktoratet har varslet nye vitner og flere bevis i saken som starter mandag. Tiltalepunktene består blant annet av utpressing, narkotikahandel, bestikkelse, samt medvirkning til drap på to personer.

Første jobb som kaptein
Ett av de nye vitnene er Gottis tidligere underordnede John Alite.

Da Alite vitnet i en annen rettssak i februar i år, sa han at Gotti hadde beordret drapet på gangsteren Louis DiBono i 1990.

- Dette drapet var hans første jobb som kaptein og han ønsket å gjøre det riktig, sa Alite under rettssaken.

I tillegg skal aktoratet fremlegge vitneutsagn fra en informant. Forsvarerne anklager derimot aktoratet for å føre en vendetta mot Gotti.

Få en kule i hodet
Noen potensielle jurymedlemmer har vært nervøse i forkant av rettssaken mot den mistenkte mafiasjefen. Én av dem sier at venner advarte ham mot represalier dersom Gotti blir funnet skyldig i den kommende rettssaken, skriver The Times.

- Glem det. Du kommer til å få en kule i hodet, lød advarslene til det potensielle jurymedlemmet før han ble avvist av dommeren.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken