1. Hva er ditt favorittsted om sommeren?

- Nord-Italia eller Sør-Frankrike. Helst en liten by uten altfor mye turister. I Norge trives jeg både på fjellet og i Ryfylke.

2. Er det hit du skal i sommer, eller går turen et annet sted i år?

- Det blir Norge i år. To uker på Haukelifjell med lange turer med ettåringen i bæremeisen, på slep etter min spreke kone - Elisabeth - som også har bæremeisen....

3. Din beste sommermat?

- Jeg er ingen kokk, men er velsignet med at Elisabeth ikke bare er god i retten, som advokat, men også lager mang en god sommerrett på kjøkkenet eller på grillen. En lett salat og sjømat er ikke feil om sommeren.

4.Hva drikker du til?

- Sommertid er for oss rosé-tid. Kald og tørr. Det gjør ingen ting om maten inntas på en liten kafé i en sydfransk by.

5. Hvilken sommerbok vil du anbefale?

- Hvis jeg leser, så trives jeg med John le Carree. Eller en Wisting-bok fra Jørn Lier Horst. I år blir der nok mest å snike seg til forberedelse av høstens saker.

Les også: Du vil ikke tro hva Hans Erik Dyvik Husby skal gjøre i sommer

6. Hva må badetemperaturen være før du hopper i vannet?

- Utover badekaret hjemme, og kulpen på et spahotell, så hopper jeg sjelden i vannet. Har vel ikke vært uti sjøen de siste ti årene. Selv ikke under hetebølger i Spania.

7. Hva er mest irriterende med sommeren?

Mygg, mygg og mygg.

8. Ditt beste eller verste sommerminne?

- Det verste er vel sommeren 2007. På bilferie i Europa, med fire barn i alderen 5-14. Stopper med fullpakket bil på en strand i Spania. Alle ungene i badetøy, jeg har en t-skjorte, shorts, mobiltelefon og bankkort. Kort fortalt: bilen blir stjålet med ALT innhold. Vi ser den aldri igjen.

Av gode minner, husker jeg særlig et fra samme sommeren. Korpstur med ungene i Danmark. Ungene ville spille fotball. Problemet var bare at det var midt på natten. Bussjåføren og jeg løste det ved å la bussen ta seg av flomlyset. Så kamp ble det - og vi to voksne «ble tatt» sammen med ungdommene klokken 3 på natta.

Den årlige spillejobben hjemme hos Terje Tysland første helgen i august er et annet høydepunkt - tubagjestespill på «Heim te'n Terje»-konsert i Oppdal.