RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duell mellom Mursi og Shafiq i Egypt

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-AFP-DPA): Egypterne får valget mellom muslimbrødrenes Mohamed Mursi og Hosni Mubaraks tidligere statsminister Ahmed Shafiq når ny president skal utpekes i juni.

Ettersom ingen av presidentkandidatene fikk nok stemmer til å avgjøre valget i første omgang, er det duket for en ny valgrunde, opplyste den egyptiske valgkommisjonen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Kommisjonen sa også at alle klager knyttet til valgresultatet er blitt avvist. Dermed går vinneren Mohamed Mursi og Ahmed Shafiq, som kom på andre plass, videre til en ny valgrunde 16. og 17. juni.

Mursi ble hentet inn som kandidat for Det muslimske brorskap bare uker før valget, ettersom førstevalget ikke fikk stille. Shafiq var statsminister i en kort periode før regimet til tidligere president Hosni Mubarak raknet. Hans nære bånd til Mubarak-regimet gjorde at han først ikke fikk stille, men anken fra ham ble senere tatt til følge.

Mange frykter at Shafiq, med sin fortid i Mubaraks regjering, vil sørge for et tilbakeslag for Egypt. Men lørdag gjorde han sitt for å betrygge velgerne da han talte til unge egyptere som sto i fronten av opprøret i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere