RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duft av sitrus og epler

Sist oppdatert:
Denne gode hvitvinen, laget på Østerrikes nasjonaldrue, er ypperlig til fisk og skalldyr.

Denne gangen tar vi turen til Østerrike, til Weinviertel, som er den regionen i landet som produserer mest vin.

Druen er Østerrikes egen, den «innfødte» grüner veltliner, som ofte gir viner med et krydret preg. Produsenten heter Schloss Bockfliess, og vinen er fra den meget gode 2006-årgangen.

Schlossweingut Bockfliess Grüner Veltliner Weinviertel 2006, vnr 10800, kr 110, 83 poeng.

Strågul på farve med noe grønnskjær. Duft av grønne epler og sitrus. Mineralsk. God fylde og frisk syre. Preg av rik og krydret frukt. Grei lengde.

Denne vinen er ikke akkurat et lagringsprosjekt. Den er god nå, men tåler også et par år i kjelleren. Drikk den til fisk og skalldyr. Den går også godt til kylling.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Krydderstekt kveite på spinat med smakfull potetmos
Dampet kamskjell med kremet saus
Basilikumkylling i sitronsaus

Flere tips i serien «Ukens beste vinkjøp» finner du her:
Tørr tysk riesling til sjømat
Rimelig rød spanjol
Rødvin fra portvinsdistriktet
Tøff rød portugiser
Tørr tysk riesling til torskemiddagen

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere