RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duke Nukems gode comeback

Duke Nukem 3D er moro igjen. Last ned oppdateringen!

(Spillmagasinet): I går skrev vi om 10 spill som virkelig hadde fortjent å bli relansert i moderne drakt, på samme måte som Lucas Arts nå er i ferd med å gjøre med det første Monkey Island-spillet.

På denne listen befant legendariske Duke Nukem 3D seg, og det jeg selvsagt hadde glemt er at det for lengst er frivillige som har gått løs på dette spillet for å lage en «High Resolution»-versjon av spillet. Det var det heldigvis en leser som tok seg bryet med å minne meg på.

Så da jeg kom hjem i går gravde jeg frem gode gamle Duke Nukem 3D Atomic Edition og lastet ned gratispakken på ganske utrolige 401,5 MB (og betydelig mer i utpakket utgave). Til min store overraskelse og glede fungerte dette helst glimrende på min installasjon av Windows 7 RC 64-bit. (Å kjøre Duke Nukem gjennom DosBOX blir ikke helt det samme...)

Om du ikke har Duke Nukem fra før så fungerer også denne nye pakken med gratisversjonen som du kan laste ned fra 3D Realms nettsider.

Opplevelsen var på ingen måte like god som å spille et moderne FPS-spill, kanskje først og fremst på grunn av litt umoderne kontrollmuligheter, men om du skulle ønske å få et skikkelig flashback til «the good old days», så kan dette definitivt anbefales!

Ingenting er så godt som å blåse monstre i fillebiter - eller bruke våpenet som gjør de små, for så å tråkke på dem!

Jeg ble nesten overrasket over hvor godt de har klart å få spillet til å fremstå semi-moderne, og oppløsningen kan virkelig ikke sammenlignes (med ord) i forhold til originalen. Samtidig fant jeg ut at jeg hadde brukt alt for mye tid med dette spillet tidligere, for jeg husket brettene på en måte som nesten skremte meg selv.

Men det beste med Duke Nukem er kanskje ikke selve spillet - det er de gode sitatene:

«You're an inspiration for birth control!» - «I'm gonna rip your head off and shit down your neck!» - «What are you? Some bottom-feeding, scum sucking algae eater?» - «Your face. Your ass. What's the difference?»

Dette er sannsynligvis den beste måten du noen gang kan få kost deg med Duke Nukem, for Duke Nukem Forever ser ikke ut til ål dukke opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere