*Nettavisen* Nyheter.

Dump kjæresten riktig

Å slå opp med kjæresten kan være en vond affære. Her er åtte tips for å gjøre det riktig.

07.07.05 13:33

(SIDE2): Det å fortelle en partner at du vil ut av forholdet kan være vanskelig. Det finnes ingen perfekt måte å gjøre det på. Men ifølge enkelte eksperter er det noen metoder som er bedre enn andre, melder mozon.no.

Ta alt ansvar

Ikke gi partneren din skylden for bruddet. Det er dine behov og lengsler som ikke blir tilfredstilt, og det er ditt problem.

Takk vedkommende

Prøv å løs opp i uoppklarte problemer, og vis partneren din at du respekterer han eller henne.

Vær tydelig

Det er viktig å ha forståelse for partneren sin, men ikke gi deg. Si klart i fra at du ønsker å gjøre det slutt. Lov heller aldri noe du vet du ikke klarer å holde, det gir bare partneren falske håp.

Ikke bland inn venner

Ikke fortell andre at du skal slå opp før du faktisk gjør det. Et brudd er privat, så ikke snakk for mye om det til venner og kjente, det kan være sårende for den tidligere partneren.

Ikke vent til «tiden er inne»

Slå opp når du først har tatt avgjøreslen. Hvis du utsetter det vil det bare bli vanskeligere.

Ikke slå opp på spesielle dager

Unngå å slå opp på partnerens bursdag, Valentine’s Day eller andre jubileumsdager, dette bidrar ofte til å gjøre situasjonen enda verre.

Ikke slå opp gradvis

Hvis du befinner deg i et kaldt og ufølsomt forhold, så gjør noe med det. Det er bedre å slå opp med en gang enn for eksempel å foreslå at dere skal møte andre mennesker. Dette drøyer bare situasjonen

Vær taktfull

Dersom dere ikke bor sammen, så fjern tingene dine fra partnerens leilighet før du slår opp. Hvis han eller hun har ting hos deg, så pakk de sammen i en eske så de er klare for å leveres eller sendes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag