RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumper dollarfølsomme Norske Skog

Sist oppdatert:
ABG Sundal Collier anbefaler salg av Norske Skog og Jan Reinås, på grunn av selskapets dollarfølsomhet, som medfører kraftig nedjustering av estimatene
ABG Sundal kutter anbefalingen på Norske Skog til kortsiktig salg (trading sell) i en bransjeanalyse datert i dag. Kursmål settes til 85 kroner. Aksjen ligger på 91,50 kroner i dag.

Grunnen er dollarfallet. - En stadig svakere dollar mot euro vil ødelegge inntjeningen for nordiske masse- og papirselskaper, skriver meglerhuset.

Samtidig påpekes det at UPM Kymmene er mindre følsom for dette enn Stora Enso og Norske Skog, på grunn av ulik produktmiks. Den første får dermed en kjøpsanbefaling, de to siste trading sell.

Estimert driftsresultat for Norske Skog i 2004 kuttes med 21 prosent. Nå tror meglerhuset på et driftsresultat i 2003 på 1.160, fallende til 968 millioner i 2004.

Oppsummering:
Anbefaling: Trading sell
Kursmål: 85 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 27. mai 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere