Elbilen Nissan Leaf har allerede en historie for å gjøre dramatiske ting med bilprisene i Norge. Da bilen kom på markedet, måtte eksisterende markedsleder Mitsubishi, og deres samarbeidspartnere i Citroën og Peugeot, gjøre drastiske ting med prisen for å konkurrere mot den første elbilen som faktisk kunne oppleves som en fullverdig bil.

Etter at bilen dukket opp, måtte konkurrentene skrelle av rundt 55.000 kroner på utsalgsprisen for å være konkurransedyktige.

Les også: Nå stuper elbilene i pris

Likevel sto Leaf for rundt halvparten av elbilsalget i fjor.

Og nå melder Nissan at de igjen kommer til å lage krøll for sine konkurrenter. Selskapet har bestemt seg for å kutte 3000 euro av prisen på bilen for å gjøre den konkurransedyktig i flere land. I Norge betyr det at 23.000 kroner av utsalgsprisen forsvinner.

Offisiell pris på bilen har vært 255.000 kroner så langt, men nå melder Nissan at bilen skal selges for 231.790 kroner.

- Nissans målsetting med LEAF har vært og vil fortsatt være, å kunne tilby nullutslippsbiler til et større marked. Prisreduksjonen understreker vårt engasjement for at enda flere nå skal ha mulighet til å vurdere en elbil, sier Nissans Europa-sjef Paul Willcox i en pressemelding.

Dette kommer på toppen av at Nissan straks vil starte produksjonen av en oppgradert versjon av Leaf, som primært vil gi bilen litt lenger rekkevidde gjennom en oppgradering av batteriene. Dette skal kunne gi opp til tre mil lenger rekkevidde.