Gå til sidens hovedinnhold

Dumper prisen på Playstation 3

Har du planer om å kjøpe en Playstation 3 til jul, kan tiden være inne nå. To kjeder har allerede dumpet prisen.

(Spillmagasinet): Billigkjeden Elprice har i en tid solgt Playstation 3 til under normal utsalgspris i forhold til sine konkurrenter. Nå følger Elkjøp etter.

- Symbolet på lykke er å se ansatte hos Elkjøp bruke lunsjen til å handle rimelige varer på Elprice, hevder Elprice-sjef Andre Patay.

Den type arroganse kan tydeligvis ikke konkurrenten la passere. De dumper nå prisen på Playstation 3 med 40 gigabyte harddisk til rett under 3000 kroner, omtrent samme pris som hos Elprice. Dermed kan vi se starten på en priskrig som kommer julegave-handlerne til gode.

- Vi gjennomfører priskontroller hele tiden og vi målsetter å være konkurransedyktig og å levere de billigste prisene. Når våre konkurrenter setter ned prisen på et slikt produkt, så følger vi etter, sier presseansvarlig Åshild Indresøvde til Spillmagasinet.

Expert følger ikke etter

Expert på sin side har så langt ingen planer om å følge etter Elprice og Elkjøp i priskonkurransen.

- Vi har ingen planer om å sette ned prisen per dags dato. Vi selger nok konsoller frem mot jul og vi tror vi selger ut lageret med den prisen vi har. Vi setter muligens prisen ned på våre nettsider, men dette er en løpende vurdering, sier kategorisjef på spill, Kjell Erik Thune Larsen i Expert.

Prisen på 2995 kroner hos Elkjøp får kun kunder som handler konsollen via butikkens nettsider. Elkjøp har samtidig kuttet portoen på produktet og tilbyr fri levering av konsollen.

Spillansvarlig i Spaceworld, Håvard Fossan, ønsker ikke å gå ut med kjedens kampanjeplaner før jul.

- Det er helt naturlig at vi generelt kjører kampanjer på konsoll før jul, utover det ønsker vi ikke å kommentere våre planer, sier Fossan til Spillmagasinet.

Han bekrefter at det eventuelt ikke vil være noen forskjell på pris mellom nettbutikk og varehus.

Varer ikke evig

Ifølge presseansvarlig i Elkjøp har ikke billigkampanjen en tidsbegrensning, men hun tror ikke den varer helt frem til jul.

- Når burde eventuelle kunder bestille konsollen for å være sikker på at den blir levert før jul?

- Det er maks en konsoll per person så vi skal ha nok maskinen til de som vil ha. Men det er en fordel å bestille så fort som mulig, jeg vet ikke hvor hvor lenge vi kommer til å kjøre denne kampanjen, sier Indresøvde.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley