RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumper Røkke og Fredriksen

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities dumper Kjell Inge Røkkes Aker Kværner og John Fredriksens Frontline fra sin anbefalte portefølje denne uken. Her kan du se hva som anbefales
Gjensidige NOR Equities tar ut Aker Kværner og Frontline fra sin anbefalte portefølje denne uken, og erstatter disse med Tandberg og TGS Nopec.

- Vi tar inn igjen Tandberg etter en uke ute fordi vi tror selskapet kommer til å levere meget sterke tall for tredje kvartal. Inn kommer også TGS Nopec som er priset klart lavere enn sammenliknbare selskaper. Frontline går ut fordi tilgjengeligheten på båter er stor og vi er noe usikre på utviklingen av rater denne uken. Vi tar også ut Aker Kværner etter en oppgang på over fire prosent sist uke, heter det fra meglerhuset.

Når det gjelder Tandberg nevnes følgende forhold som de viktigste driverne: Salget til de føderale myndigheter i USA, svak sesongjustert bedring i Europa, kraftig vekst i Asia, samt softwareoppgraderinger til H.264-standarden.

- Vi tror veksten inn i fjerde kvartal kan bli en større utfordring, men venter at selskapet vil gi en nøytral til positiv veiledning til markedet på dette punktet ved fremleggelsen av tredjekvartalstallene, heter det videre.

Kursmål for Tandberg er 60 kroner innen midten av oktober.

TGS Nopec er ifølge meglerhuset priset klart lavere enn sammenliknbare selskaper, og kursen har i september falt mer enn sammenlignbare selskaper.

Meglerhuset mener slakteverdiene i selskapet er mer enn nok til å forsvare dagens aksjekurs.

Det vises også til at konsensusestimatene for TGS er på vei opp, til tross for negative meldinger fra enkelte konkurrenter i sommer.

Den siste uken har modellporteføljen gjort det omtrent som markedet, med en oppgang på 2,89 prosent, sammenlignet med 3 prosent blank for Oslo Børs hovedindeks.

Hittil i år har porteføljen steget 38,14 prosent, mot 28,01 prosent for hovedindeksen.

Disse aksjene anbefales av Gjensidige NOR Equities:

* Orkla
* Gresvig
* Telenor
* Tandberg
* TGS Nopec
* Norsk Hydro

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere