*Nettavisen* Nyheter.

Dumpet dama på internett

Wikipedias grunnlegger dumpet dama på nettet. Nå selger hun tingene hans på eBay.

04.03.08 12:40

Jimmy Wales er kjent som mannen med den geniale ideen å skape et interaktivt leksikon. Navnet ble Wikipedia og suksessen har vært enorm. Gjennom en uttalelse på den populære siden har han nå dumpet kjæresten sin.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

«Først, mens jeg finner det vanskelig å se at noen faktisk bryr seg om sexlivet mitt, fakta er: Jeg er separert fra min kone. Jeg så på meg selv som single på tidspunktet for mitt ene møte med Rachel Marsden den 9. februar 2008. Jeg er ikke lenger involvert med Rachel Marsden», skriver Wales, ifølge Metro.

Fant det ut da hun logget på
Kanadiske Marsden fant først ut at hun ble dumpet da hun logget seg på nettsiden. Nå svarer den forsmådde ekskjæresten med å selge tingene hans på eBay.

«Hei mitt navn er Rachel og min (nå eks) kjæreste, Wikipedia-gründer Jimmy Wales, slo nylig opp med meg gjennom en uttalelse på Wikipedia».

«Det var en så elegant handling at jeg ble inspirert til å gjøre noe like stort selv, så jeg selger et par av klærne han etterlot seg, her i min leilighet i New York, på eBay. Jimbo skulle egentlig komme og besøke meg om et par uker og plukke opp noen av tingene sine, men det skjer åpenbart ikke nå».

Klikk på bildet for å forstørre.

Selger tingene hans
Nå ser det imidlertid ut som at hun kan tjene en del penger på å selge tingene hans. Det hun har lagt ut for salg er en t-skjorte, som det så langt har kommet inn et bud på 15.000 dollar på, og en genser, med et bud på 877,47 dollar.

Auksjonen varer frem til 12. mars.

Femte mektigst
Jimmy Wales er tidligere kåret til den femte viktigste personen på nettet. Siden han opprettet Wikipedia har han blitt brukt som informasjonskilde i ikke mindre enn 100 amerikanske rettsavgjørelser siden 2004.

Selv om Wikipedia er en suksess, kan det bare være begynnelsen på noe stort. Wales startet for en stund siden sin egen søkemotor, WikiSeek, som bare søker på sider som er registrert i Wikipedia.

Les mer her: De styrer hverdagen din

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.