*Nettavisen* Nyheter.

Dumpet på søppeldynga i sprengkulden

Foto: Dyrebeskyttelsen Bergen

To av disse kattene fikk lungebetennelse etter å ha blitt dumpet i Rådalen i årets kaldeste måned.

24.01.09 11:49

(iBergen.no) Bergen hadde ikke opplevd en lignende kulde på 12 år i iskalde november måned. Mens bergenserne hutret seg gjennom frosten, satt tre katter i avfallsanlegget i Rådalen. To av dem holdt på å dø av lungebetennelse.

- Et grusomt sted
Pedro, Ronja og Ferdinand ble sterkt forkomne fraktet til Dyrebeskyttelsen i Bergens mottakssentral i Jekteviken. Det ble hurtig klart at Pedro og Ronja trengte øyeblikkelig behandling for lungebetennelse.

- Rådalen er et grusomt sted for katter å være. Disse tre var blitt dumpet der, og for en ung katt som ikke er vant til å være ute i kulden kan det være enormt stressende. De blir lettere angrepet av sykdommer som lungebetennelse, luftveisinfeksjoner, lus og nedkjørthet, sier leder i Dyrebeskyttelsen Bergen, Liv Sandal til iBergen.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dyrebeskyttelsen Bergen

- Seig lungebetennelse
Bare få uker senere ble nok en hjemløs og lungesyk katt funnet. Mona Lisa var bare halvannet år gammel, og hadde tatt tilhold i et ventilasjonsanlegg i Loddefjord sammen med de tre kattungene sine. En av dem hadde fått øret klippet av.

- Mona Lisa hadde en seiglivet lungebetennelse som nå er kurert, sier Sandal.

Medisinert i to måneder
Også Ronjas lungesykdom var av den vanskelige sorten. I nesten to måneder fikk katten medisin før hun ble friskmeldt. Når hun denne helgen avslutter antibiotikakuren, skal hun flytte inn i sitt nye permanente hjem.

Men fortsatt er Pedro og Ferdinand uten fast bopel.

- Det er tungt når vi tar inn et hjemløst, sykt dyr med lang rekovalenstid. Belønningen er når de får et nytt hjem, sier dyreelskeren.

21 katter avlivet
Ikke alle katter som blir dumpet i Rådalen er like heldige som Pedro, Ronja og Ferdinand. I 2007 måtte 21 katter avlives etter å ha blitt funnet innimellom haugene med søppel.

- Det var rett og slett en tragedie. Nå blir det jevnlig satt ut kattefeller for å unngå at det dannes kattekolonier i avfallsanlegget, avslutter Sandal.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag