RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumpingemisjon i Ementor

Sist oppdatert:
Ementor gjør om hele den bebudede skandale-emisjonen som ble annonsert i går. Nå skal selskapet ha 225 millioner kroner til kurs 1,5 kr. aksjen
Ementor-emisjonen er imidlertid en tegningsrettsemisjon. Det betyr at gårsdagens Ementor-aksjonærer får tilgang til å være med i emisjonen hele emisjonen.

I går kveld besluttet styret at de ville erstatte sitt forslag om en to-leddet emisjon med et forslag om en fortrinnsrettemisjon på 225 millioner kroner. Tegningskursen er på 1,5 kroner aksjen.

Investorer som er aksjeeiere etter børsslutt den 4. novenmber vil motta tegningsretter, som vil være mulig å handle på børsen i tegningsperioden.

Kistefos garanterer

Kistefos går inn og garanterer for 175 millioner kroner i emisjonen, mens en annen gruppering av investorer har forpliktet seg til å kjøpe aksjer for 50 millioner kroner. Dermed er emisjonen garantert fulltegnet gjennom et garanti-konsortium.

Disse får en såkalt fulltegningsprovisjon på to prosent av emisjonssummen - men ingen ekstra tegningsretter, skriver selskapet i en melding.

Sterke reaksjoner
I går kom det sterke reaksjoner på Ementors emisjonsplaner, og av alle andre enn selskapet selv ble både fremgangsmåte og håndtering slaktet.

Spørsmålet er om investorene er mer konfortable med denne løsningen som ligger på bordet idag.

iMarkedet vil følge opp saken utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere