*Nettavisen* Nyheter.

Dupeditter i særklasse

Her er dingsene båtfolket absolutt må ha i sommer.

21.06.06 09:30

Det er høysesong for «kjekt å ha»-handling. Båtbutikker og internett flyter over av dingser og duppeditter som enhver båtinteressert «bare må ha». Og det er mange nyheter av året.

Besøk våre båtsider

Vår favoritt er tanklokk med innebygget digitalt måleinstrument. Nå er det slutt på at drivstoff kommer som en geysir opp av tankhullet og tilgriser båt, klær og havnebasseng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det fikse lokket gjør at du kan følge med på fyllingsnivået fra pumpeposisjon. Du slipper å ha en kompis som sitter i styrehuset og gauler, og du slipper å kaste bort penger.

Lokket og måleren har standarden NMEA 2000, og kan dermed kobles sammen med det meste av moderne marineinstrumenter. Pris på internett fra England ca 119 pund.

Det sparer du inn på noen få grisete tankfyllinger i sommer. www.osukl.com

Kjekt å ha
I samme klasse - men enklere - er en klut som skal trees på røret som stikkes ned i tankfyllingen. For bare knappe 6 pund får du «Fuel Kleen». Genialt enkelt, som det heter på reklamespråket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Faktisk er det utrolig mye griseri knyttet til tankfylling ved norske marinaer. Slitne pumper, dårlige kaianlegg og bølgeskvulp fører til utrolig mye søl om bord og i sjø.

Fuel Kleen gjør det mulig å parkere Zalo-flasken som mange kamuflerer sine miljøsynder med. Alle vet jo at en dråpe Zalo gjør underverker på en dieselfylt havflate. I hvert fall kosmetisk. www.asap-supplies.com

Puslespill-anker
En annen kjekk oppfinnelse, er et folde-anker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eller etter vår mening et puslespill-anker. Ligner mest på Kubics kube – for den som husker så langt tilbake. Ankeret kan brettes ned til det minimale – men det kan utbrettet holde en båt på 2.5 tonn. Pris fra England: 99 pund. www.holt-group.co.uk

Opplyst hengelås
Vår siste forslag til handlekurven, er en lysende hengelås. Perfekt sommergave til en båtglad kjæreste. For bare 13 pund får du en solid lås med lys innebygget i kodesifrene.

Slutt på fomling i halvmørke. 3100 koder skulle holde for den mest engstelige båteier.

www.nauticallia.com

Les mer på våre båtsider her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.