*Nettavisen* Nyheter.

Duppedingser til besvær

Samsung Galaxy Note sammenliknet med lillebror Samsung Galaxy S II.

Nye duppedingser betyr nye utfordringer for arbeidsgiverne.

27.12.11 16:44

Oslo (ANB): Nye duppedingser betyr nye utfordringer for arbeidsgiverne.

Du kan like godt lære deg bokstavkoden BYOD med en gang:

«Bring Your Own Device» kalles nemlig trenden som innebærer at du og jeg forventer å kunne bruke våre egne private smarttelefoner, nettbrett og bærbare PC-er i jobbsammenheng.

En ny undersøkelse som er gjennomført av IT-selskapet Cisco, viser at dagens arbeidstakere ser på det å bruke sin egen personlige mobil eller andre enheter på jobben som en rettighet, mer enn et privilegium.

Ikke forberedt
De fleste av oss forventer å ha tilgang til bedriftens nettverk og verktøy overalt, fra hvilken som helst enhet.

Realiteten er at mange bedrifter ikke er forberedt på å møte kravene til den nye arbeidstakergenerasjonen, og sikkerhet er den største barrieren for en mer fleksibel og mobil arbeidstilværelse.

Elsker mobilen¿

Nærmere 3.000 studenter og unge profesjonelle under 30 år fra 13 land verden har deltatt i den store spørreundersøkelsen. Den viser blant annet:

- Mobilen er blitt så viktig for unge at halvparten heller vil miste lommeboken eller vesken enn mobilen eller smarttelefonen sin.

- Mer enn tre av fire unge profesjonelle bruker flere ulike enheter, som smarttelefon og nettbrett, i jobben. Én av tre bruker minst tre enheter i jobbsammenheng.

- Fire av fem studenter ønsker selv å velge hvilken mobil eller andre enheter de skal bruke – enten ved at bedriften dekker utgiftene eller ved at de bruker sin personlige mobil, i tillegg til jobbmobilen.

- Sju av ti studenter forventer at de kan bruke jobbmobilen eller jobb-PC-en også til privat bruk – som følge av at skillet mellom jobb og fritid hviskes mer og mer ut.

- Sju av ti studenter mener det er unødvendig å være på kontoret hver dag. Én av fire mener de vil være enda mer produktive hvis de kan jobbe hjemmefra. Tre av fem studenter anser det å kunne jobbe fleksibelt som deres rettighet, mer enn et privilegium.

- Bare én av fire har tilgang til jobbens nettverk hvor som helst og når som helst – to av fem mener dette er så viktig at de anser det som en kritisk del av jobbhverdagen. (ANB)

Gode tips

- Bedrifter må innse og akseptere at ansatte tar i bruk enheter i jobbsammenheng som IT-avdelingen ikke har kontroll på. Derfor bør en sørge for å ha løsninger på plass som forutsetter at en ikke har kontroll eller eierskap til endepunktet.

- Sørg for å ha en løsning og regler som er sikre nok, og som oppfattes som brukervennlige. Hvis en pålegger medarbeiderne en begrensning, så sørg for at de forstår hvorfor dette er viktig og ikke minst riktig. Da er det som regel mye lettere for den enkelte å akseptere og etterleve.

- Ha klare regler for hva som er lov og ikke lov på en privat enhet, og sørg for at man har systemer som hindrer uønsket bruk. Med andre ord, ikke overlat til brukerne selv å overholde reglene, men sørg for å blokkere tilgangen til for eksempel nettgambling eller ulovlig nedlastning av musikk eller filmer.

- Sørg for å ha en plattform for tilgangsstyring (sikrer at rett person har tilgang til rett informasjon) basert på hvem brukeren er (brukeridentitet, rolle og gruppetilhørighet). Dernest må løsningen kunne skille på type enhet og bør definitivt være plattformuavhengig. I går var alt Windows. I dag har Apple og Android blitt viktige aktører, og vi kan anta at det kommer andre operativsystemer i tiden fremover.

- Hvis forretningskritiske prosesser eller applikasjoner kjøres på en privat enhet, så sørg for å ha en backupplan. Du har ikke kontroll over tilgjengelighet og driftssikkerhet på en slik enhet. Du har ikke råd til at kritiske prosesser stopper fordi en privat Mac eller et nettbrett har gått i stykker.

(Kilde: Cisco Connected World Report 2011)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.