Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dusør på 500.000 kroner

WILLIAM NYGAARD synes Julie har et gemytt som passer ham bra, og synes det var på tide at han traff en som henne.
WILLIAM NYGAARD synes Julie har et gemytt som passer ham bra, og synes det var på tide at han traff en som henne. Foto: Berit Roald, Scanpix
Sist oppdatert:
Summen går til den som kan oppklare skytedramaet mot William Nygaard i 1993.

Den 11. oktober 1993 ble den norske forleggeren William Nygaard skutt og alvorlig skadet utenfor sitt hjem i Oslo. Årsaken til attentatet var angivelig utgivelsen av den norske utgaven av Salman Rushdies Sataniske vers, der prestestyret i Iran hadde utstedt såkalt fatwa mot dem som utga denne boken. Politiet innstilte etterforskingen og henla saken.

Gjennom Odd Isungsets utholdende arbeid med saken, sist med boka Hvem skjøt William Nygaard?, har det blitt kjent at Riksadvokaten har beordret at saken skal gjenåpnes. Etterforskingen er flyttet fra Oslo Politidistrikt til Kripos.

Forleggerforeningen er tilfreds med dette etterforskningsskrittet. Foreningen ber også Riksadvokaten om å vurdere hvilke konsekvenser den skarpe kritikken mot Oslo-politiet, særlig i forbindelse med løslatelse av en anholdt uten forhør i 1998, må få.

I et forsøk på å bidra til at den eller de ansvarlige for ugjerningen kan stilles for retten, utlyses en samlet dusør på 500 000 kroner - 250 000 kroner fra henholdsvis Den norske Forleggerforening og H. Aschehoug & Co., til den eller de som kan gi avgjørende tips til Kripos i den pågående etterforskningen.

”Den uoppklarte saken er en verkebyll i vårt samfunn og utgjør en trussel mot det uavhengige forleggeriet og ytringsfriheten som er grunnleggende premisser for et demokratisk samfunn”, uttaler styreleder Geir Berdahl i Den norske Forleggerforening.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!