RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DVD-Jon cracket iPhone

Sist oppdatert:
Bare dager etter at iPhone er sluppet har DVD-Jon omgått aktiveringslåsen.

Apples iPhone har vært på det amerikanske markedet i noen få dager. I USA har Apple inngått et samarbeid med teleselskapet AT&T som subsidierer telefonen, og telefonen fungerer utelukkende på selskapets mobilnett.

Omgår aktiveringssperren
Før du kan ta i bruk telefonen, så er du nødt til å aktivere telefonen gjennom å gjøre en registrering hos AT&T. Hvis du ikke får aktivert det relativt dyre abonnement hos AT&T, så vil du heller ikke kunne bruke telefonen.

Norske Jon Lech Johannessen, bedre kjent som DVD-Jon, skriver nå på sin blogg at han har funnet en måte å omgå denne aktiveringsfunksjonen på, og han har lagt ut programvare som gjør deg i stand til å gjøre nettopp dette.

iPhone kan ikke brukes som telefon
Ulempen med å omgå denne sperren er riktignok at telefonen ikke lenger kan benyttes som en mobiltelefon.

- Det er mange som ønsker å bruke iPhone som en iPod og en Wi-Fi-enhet uten å måtte inngå en 2-årskontrakt med AT&T, skriver han på sin blogg.

DVD-Jons nye programvare gjør med andre ord at Apples iPhone omgjøres fra en telefon til en svært elegant PDA og iPod.

Dette er ikke første gang DVD-Jon har knekt et Apple-produkt. Han har tidligere tuklet med kopibeskyttelsen på sanger kjøpt på iTunes til Apples store fortvilelse.

Ukjent om den kommer til Norge
Det er fortsatt ukjent om eller når iPhone kommer til Norge, men tyske aviser melder i dag at T-Mobile, Vodafone og 3 blir lanseringspartnere i Europa. Ingen av disse selskapene har operasjoner her i landet, selv om 3 besitter den siste 3G-lisensen i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere