RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DVD-Jon hacker igjen

(scanpix)
Sist oppdatert:
Jon Lech Johansen, eller «DVD-Jon», er igjen på krigsstien mot underholdningsbransjen.

En uke før ankesaken mot Johansen begynner, har han laget et program som opphever kopisperren i Apples musikktjeneste iTunes.

DVD-Jon ble verdenskjent da han la seg ut med filmindustrien med dataprogrammet DeCSS. Programmet gjorde det mulig å omgå filmselskapenes avspillings- og kopisperre på DVD-plater.

Gjort det igjen
Denne helgen la DVD-Jon ut et nytt program på sine nettsider. «QTFairUse» er et program som opphever kopisperren som brukes i Apples musikktjeneste iTunes, skriver The Register.

Programmet fungerer slik at det lagres en ukryptert fil på PC-en mens musikken fra iTunes spilles. Dermed kan filen hentes opp igjen, kopieres og distribueres fritt. Programmet som DVD-Jon har laget, kan med andre ord brukes for å lage perfekte kopier av musikken som finnes på iTunes.

QTFairUse og DeCSS fungerer altså på omtrent samme måten.

Skal i retten
Ungguttens seneste dataprosjekt blir neppe godt mottatt av en musikkbransje som allerede har et svært anstrengt forhold til piratkopiering.

Neste tirsdag møter DVD-Jon i lagmannsretten, tiltalt for å ha distribuert programmet DeCSS. Johansen vant saken på alle punkter i tingretten, men Økokrim valgte å anke saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere