RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DVD-Jon hacker iTunes

Sist oppdatert:
Jon Lech Johansen forsetter å utfordre kopisperrer og slår for tredje gang til mot Apple. Denne gangen har han knekt koden til selskapets trådløse musikk-streaming-teknologi.

DVD-Jon er ikke spesielt glad i kopisperrer og proprietære teknologier, og har nå knekt Apples AirPort Express-teknologi, skriver ZDNet News.

Denne gjør det mulig å sende musikk trådløst fra datamaskinen din til stereoanlegget, men har så langt bare fungert med Apples iTunes-program.

Det har Jon Lech Johansen gjort noe med, hans program JustePort gjør at også andre musikkprogram kan sende musikk gjennom Apples nettverk.

Tidligere denne uken gikk Apple hardt ut mot RealNetworks, som annonserte en ny programvare hvor det er mulig å spille av musikk kjøpt fra andre nettbutikker enn iTunes på iPoden-en din. Johansen benyttet ifølge ITavisen også anledningen til å skryte av RealNetworks teknologi.

Vestfold-gutten ble berømt da han som 16-åring lagde og publiserte et program som bryter krypteringen av DVD-plater, slik at du kan spille DVD-ene du har kjøpt også på PC-en din.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere