Peter Clarkson (49) har jobbet som kommersiell dykker i flere tiår. Han ble angrepet og drept av to hvithaier i Australia torsdag da han dykket etter skjell utenfor kysten av Coffin Bay, som ligger 300 kilometer vest for byen Adelaide.

49-åringen ble først forfulgt av haiene, før de gikk til angrep på ham i overflaten.

Angrepet av to hvithaier
Kaptein Howard Rodd på aluminiumsfiskebåten var vitne til at kollegaen ble revet i stykker av haiene, skriver The Times.

Rodd fortalte politiet at han så Clarkson bli angrepet av to hvithaier, den ene større enn den andre, da han kom opp fra et dykk torsdag ettermiddag. Deretter dro haiene dykkeren ned i havdypet, og han har ikke blitt sett siden.

Kapteinen brukte en god stund på å søke etter kameraten før han reiste inn til land for å slå alarm.

- Beistet tok ham
- Jeg så beistet komme opp og ta ham. Han kan umulig ha overlevd, sa Rodd til redningsmannskapet, ifølge The Times.

Letemannskap og en rekke lokale fiskere har søkt etter Clarkson i kraftig sjø gjennom hele torsdag kveld.

Tidligere møte med hvithaien
Dette er andre gangen at Clarkson møter den livsfarlige haien under vann. For fem måneder siden møtte han på en fire meter lang hvithai utenfor Kalbarri i Vest-Australia.

- Jeg gjennomførte en rolig oppstigning da jeg oppdaget at jeg ikke lenger var alene. Dette var en hendelse som jeg har sett for meg gjennom mine 27 år som dykker, men dette er første gangen at jeg opplever et møte med denne arten under vann, skrev Clarkson på en blogg kort tid etter møtet.

Clarkson hadde på seg et såkalt haiskjold, som sender ut frekvenser som er avskrekkende for haien. Dermed valgte haien å svømme sin vei.

Livredd for hai
Dette er ikke første gangen at kaptein Rodd mister en kamerat grunnet haiangrep. I november 2000 tippet fiskebåten hans over etter å ha blitt truffet av en stor bølge. Rodd valget å svømme inn til land gjennom det haiinfiserte farvannet. Men kameraten, som var livredd for hai, valgte å bli igjen ved båten. Alt tyder på at han ble spist av hai.