RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dykker tipset om Dung-teppebylt

- Vi kastet oss i sjøen med det samme, sier Dung-etterforsker Tore Salvesen.

(iBergen.no) Det var andre påskedag at fritidsdykkeren befant seg på bunnen av Rognesundet på Sotra. Like i nærheten av Rognesundet bro gjorde han en observasjon som fikk ham til å stige til overflaten øyeblikkelig.

- Han så det som lignet et sammenrullet teppe, sier politiinspektør Tore Salvesen til iBergen.no.

Mystisk teppebylt
I fjor sommer ble sundet høyaktuelt i Dung Tran Larsen-saken. Halvannen måned etter at tobarnsmoren forsvant fikk politiet tips om en mystisk hendelse ved broen.

I midten av juli hadde flere vitner sett en bil stoppe midt på broen, før en en mann kom ut og så seg omkring. Deretter skal ytterligere en person ha kommet ut, før de åpnet bagasjelokket og tok ut en stor bylt som kan ha vært et sammenrullet teppe. Bylten ble kastet i vannet over rekkverket.

Resultatløst
Tipsene igangsatte storstilte undervannssøk i området rundt broen, men uten resultat. I en periode ble det også planlagt et prøvekast med en tilsvarende bylt, for å kunne følge dens ferd under vann og på den måten lokalisere den første bylten. Denne planen ble etterhvert skrinlagt.

Da politiet fikk det siste tipset fra dykkeren, ble håpet igjen vekket om at Dung endelig kunne være funnet.

- Vi kastet oss i sjøen med det samme. Men dessverre var det ingen teppebylt. Det viste seg å bare være et stort rør med svært mye grønske på, slik at det kan ha sett ut som et teppe, sier Salvesen.

Skuffet
Skuffelsen var stor for politietterforskerne da det viste seg at det de fant verken ga løsning på Dung-gåten eller teppebylt-gåten.

- Hver gang vi får slike meldinger gjør det noe med oss. Og når det viser seg å ikke være noe blir det alltid en stor nedtur. Vi vil jo veldig gjerne finne henne, sier Salvesen.

Fortsatt jobber ti etterforskere med saken og Salvesen avviser at de nå trapper ned.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere