RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HANDOUT (Reuters)

Dykkere: - Lukten er motbydelig

Sist oppdatert:
Dykkere hentet ut en nygift kvinne som var på bryllupsreise.

Mandag ble ytterligere to lik hentet ut av cruiseskipet Costa Concordia, som grunnstøtte utenfor den italienske øya Giglio fredag for halvannen uke siden.

Dermed er 15 mennesker bekreftet omkommet. Men letemannskaper tror at fortsatt 17 savnede befinner seg inne i skipet som er fylt med vann.

Jobber på spreng
Italienske dykkere jobber på spreng med å undersøke skipet, og bruker eksplosiver for å sprenge seg gjennom veggene. Dykkerne sier at de jobber under vanskelige forhold og at lukten i skipets luftlommer er motbydelig.

- Se for deg et scenario hvor du reiser på ferie og kommer hjem til et kjøleskap som er skrudd av. Det er slike forhold dykkerne jobber under, sier brannsjef Enio Aquilino.

To kvinner ble funnet omkommet i skipet mandag. Den ene kvinnen var Maria D'Introno (30), som var på bryllupsreise med sin ektemann Vincenzo Roselli.

- Holdt hender og hoppet
D'Introno skal ha hoppet ned i vannet sammen med sin ektemann, men hun skal ha vært livredd vannet fordi hun ikke kunne svømme.

- De holdt hender da de hoppet uti, men vi tror nå at hun klatret opp taustigen igjen. Hun var livredd for vannet, sier familievenn Carlo Cabrio.

Det offisielle antallet på savnede er 17, men sjefen for redningsaksjonen, Franco Gabrielli, anslår at mellom 24 og 25 mennesker fortsatt er savnet.

Det kan tyde på at det var flere blindpassasjerer om bord i skipet.

- Skipet nå er stabilt
Redningsaksjonen har blitt innstil flere ganger siden fredag 13. januar i frykt for at skipet skal skli ned fra en klippe og synke ned på havbunnen.

Men redningssjef Gabrielli sier at skipet nå er stabilt.

Kilder: Daily Mail, The Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere