Gå til sidens hovedinnhold

Dykkere fant Christines kropp

Var om bord på katastrofeflyet fra Air France.

Etter å ha lett etter omkomne i Atlanterhavet i drøyt fem uker har dykkere nå funnet 51 av passasjerene på Air France-flyet som styrtet 1. juni.

Har funnet Christine
Søndag melder den svenske avisen Aftonbladet at dykkere fra den brasilianske marinen har funnet svenske Christine Badre Scnabl (34).

- Vi vet ikke når hun ble funnet, men vi fikk beskjed om at hun hadde blitt identifisert på fredag. De pårørende har blitt informert og det er de som bestemmer hva som skjer nå, sier Cecilia Julin ved det svenske utenriksdepartementet til avisen.

Christine var på vei hjem til Sverige sammen med sin fem år gamle sønn Philippe da flyet de satt på fikk problemer og styrtet.

Tok forskjellige fly
Nettavisen har tidligere skrevet om Christines historie. Den svenske kvinnen var ansatt i Innovasjon Norge og hadde arbeidsplass i Rio de Janeiro.

Les saken: Derfor tok de forskjellige fly

Christine og hennes familie var på vei hjem til Sverige, men familien valgte å splitte seg opp i to ulike fly.

- De tok ikke forskjellige fly fordi de var redde for å fly. Vi er en internasjonal slekt med familie i både Paris og USA og må fly for å kunne treffes. Christine fløy sikkert fem ganger i året bare til Skandinavia, forklarer Christines mor, Annika Badre, overfor Expressen.

- De valgte ulike ruter fordi de hadde bonuspoengbilletter for barna, en med det brasilianske flyselskapet TAM og en med Air France, sier hun.

Dermed delte familien seg i to, slik at Christines mann og datter reiste med TAM, mens Christine og sønnen reiste med Air Frances ulykkesfly AF447.

Om bord i flyet var det 228 personer.

Stor leteaksjon
Brasilianske, amerikanske og franske myndigheter satte inn store ressurser i letingen. 51 personer og flere hundre vrakdeler er blitt hentet opp fra Atlanterhavet etter flystyrten.

Fredag kom den første rapporten fra Havarikommisjonen. Den viser at flyet ikke knakk i luften, slik mange har spekulert i. Den eksakte ulykkesårsaken er fortsatt uklar.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken