Dyp sorg etter helikoptertragedien

Foto: Jan Kåre Ness (Scanpix)

Prest oppfordrer folk til å støtte hverandre.

06.07.11 15:25

- En ufattelig tragedie som vanskelig kan beskrives med ord, sier prest Bjørn Tore Sæle til NRK.

Han oppfordrer folk til å støtte hverandre etter tragedien som rammet lokalsamfunnet.

Dyp sorg
Det er en tydelig preget prest som beskriver møtet med de pårørende.

- Vi kom inn i en familie, der ni stykker reiste opp på fjellet. De er fem som kommer hjem. Jeg har vært prest i mange år, men jeg har vanskeligheter med å finne ord som kan beskrive denne opplevelsen. Dette er en familie i dyp sorg, sier Sæle til NTB.

Onsdag er det minnestund i Kinsarvik kirke.

- Det er mange som går rundt og sørger alene. Vi vil være der for dem som trenger det, mer kan vi ikke gjøre, sier presten.

Ordfører i Ullensvang Herad, Solfrid Borge, har selv møtt pårørende tirsdag.

- Folk må spørre, så skal de få den hjelpen de trenger. Det føles rett å være til stede når en ulykke ramme så mange i et lite lokalsamfunn, sier hun til NRK.

- Mistet kjær kollega
Administrerende direktør i Airlift, Johnny Skoglund, sier til VG Nett at det har vært et tøft døgn siden han fikk beskjeden.

- Man reagerer med vantro og lurer på om dette kan være riktig. De ansatte på basene våre både i Kinsarvik. Førde og Svalbard ble informert både i går kveld og i et informasjonsmøte i morges. De er i sorg. De har mistet en kjær kollega, sier Skoglund.

Airlift avlyste alle sine oppdrag tirsdag av hensyns til de ansatte, men vil fly tilnærmet normalt igjen fra onsdag. Det sier Skoglund til NRK.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.