RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyr lojalitet for P4

Sist oppdatert:
Det har kostet for P4 å holde på medarbeiderne gjennom årets turbulens. Lønnskostnadene trekker ned overskuddet i tredje kvartal
P4 fikk et resultat før skatt på 3,8 millioner kroner i tredje kvartal, mot 9,2 samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte marginalt fra 53,7 til 54,3 millioner kroner. Driftsresultatet gikk fra 9,5 til 4,1 millioner kroner.

- Lønns- og personalkostnadene økte med 4,4 millioner kroner – hovedsakelig som følge av en lojalitetsbonus som ble benyttet i arbeidet for å holde organisasjonen sammen frem til konsesjonsavgjørelsen, sluttkostnader for avviklede medarbeidere, og kostnader knyttet til P4s 10-års jubileum, heter det i kvartalsrapporten.

Også andre driftskostnader har økt på grunn av prosessen rundt den nye konsesjonen.

- Til sammen var det om lag 5 millioner kroner av kostnadsøkningen i kvartalet som må kunne sies å ligge utenfor P4s normale drift, melder selskapet.

- P4 har igangsatt et effektiviseringsarbeid som tar sikte på å redusere selskapets ordinære kostnadsbase med minst 10 millioner kroner i 2004. Dette skal skje gjennom at man ved en mer effektiv ressursdisponering får mer programproduksjon ut av hver krone, og at man sparer inn ressurser gjennom å unngå erstatning av personell og reduserer kostnader knyttet til eksterne leverandører, heter det.

- Innad i kvartalet har det vært en klar positiv utvikling i forhold til i fjor. I juli måned bar inntektene fortsatt spor av usikkerheten som i andre kvartal preget aktørene før konsesjonssaken ble avgjort, og omsetningen var vesentlig svakere enn i fjor. I august ga konsesjonsavklaringen positive effekter på omsetningen som ble noe høyere enn tilsvarende måned i fjor, og i september var omsetningen 14 prosent høyere enn i fjor, meldes det.

Så langt ligger innsalget for neste år foran innsalget på tilsvarende tidspunkt i fjor, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere