Dyre taster til PS3

Vi har testet Sonys trådløse minitastatur.

02.03.09 08:57

(Spillmagasinet): Etter hvert som mulighetene i Playstation 3 sitt operativsystem har nærmet seg de i Xbox 360, har det å sende meldinger blitt mye lettere. Før måtte man gå helt ut av spillet før man kunne taste, men etter fjorårets 2.40-oppdatering kan funksjonen nås mens man holder på. I tillegg har «Home» åpnet for mer tradisjonell chatting.

Helt greie taster

Tidligere har man måtte bruke et vanlig PC-tastatur for å mest effektivt skrive tekst, men nå gjør Sony et forsøk med et eget og spesialtilpasset alternativ. Minitastaturet til PS3 festes på toppen av kontrollen, har alle taster (engelsk layout) og er kjempelett å sette opp. Alt du trenger å gjøre er å koble det til konsollen en gang for at de skal oppdage hverandre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Sony)

Tastene er akkurat passe store og, med mindre man har skikkelig pølsefingre, greie å bruke. I tillegg gjør ikke tastaturet så kontrollen legger på seg noe særlig vekt, den ligger like godt i hånda som før. Et annet pluss er snarveiknappene til vennelista og meldingsboksen, takket være disse to går det kjapt å komme i gang med en melding.

Dårlig som mus

I tillegg til det opplagte, å la deg skrive, fungerer tastaturet også som en mus. Ved å trykke på en knapp gjøres de fleste av tastene om til en museflate, og for å flytte pekeren drar du en finger over disse. Dessverre fungerer ikke dette særlig godt, selv etter mye trening er pekeren altfor upresis og gir av og til inntrykk av å leve sitt eget liv.

Et annet problem er at tastauret legger seg litt oppå de øverste skulderknappene, som igjen gjør de litt mindre og mer ukomfortable å hvile fingrene på. Tatt i betraktning at disse to knappene er blant de mest brukte, sier det seg selv at dette etter hvert blir irriterende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Sony)

For dyrt

Det største minuset er likevel prisen, for 500 kroner får du tak i et kurant PC-tastatur (og mus) og har penger igjen. Med andre ord, Sonys trådløse PS3-tastur er helt greit, men det finnes bedre og billigere, om enn mindre elegante alternativer.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.