*Nettavisen* Nyheter.

Dyrehage avliver frisk sjiraff for å fôre den til løvene

København (NTB-FNB): Det har skapt oppstandelse at Københavns Zoo planlegger å avlive sjiraffen Marius - som er frisk som en fisk - og servere ham til dyrehagens egne løver.

Nå er det slett ikke for forlystenes skyld - og ikke engang for løvenes - at Maruis skal avlives med boltpistol søndag morgen. Dyrehagen forklarer det med at de er en del av et avlsprogram for sunne dyr i dyrehagene.

For selv om Marius ikke feiler noe som helst, må han bøte med livet for å unngå innavl blant sjiraffene, skriver den svenske avisene Kvällsposten. Før han blir løvemat skal Marius obduseres, med publikum til stede.

Vitenskapelig direktør Bengt Holst i Københavns Zoo, skjønner ikke oppstyret rundt den planlagte avlivingen, men tror han har funnet en forklaring.

- Mange gjør tydeligvis forskjell på ulike dyr, men det gjør ikke vi i vår forvaltning. Følelser kommer i spill, og mange tenker ikke rasjonelt. Nå blir det stor oppstandelse fordi det er snakk om en sjiraff, men ingen hadde reagert om det var snakk om en hjort, sier Holst til det svenske nyhetsbyrået TT.

Dyrehaven nord for København avliver 700-800 hjorter hvert år fordi det er for mange av dem. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag