Gå til sidens hovedinnhold

Dyrere for privatpersoner på Finn.no

Fra nyttår kan du selv legge boligen ut for salg på finn.no, tinde.no og zett.no. Men vil du spare på det?

En ny forskrift (se faktaramme) som gjelder fra nyttår åpner for at privatpersoner kan legge inn boligannonser. Tidligere har de store nettbaserte boligmarkedsplassene nektet private boligselgere adgang. Bare advokater og eiendomsmeklere har fått slippe til.

Ifølge fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil den nye forskriften føre til større konkurranse og lavere priser. Men det spørs om hun får rett.

Megler får volumrabatt
- Vi har akkurat fått informasjon fra finn.no om ny prisstruktur for boligannonsering. Og den bærer bud om at det vil bli dyrere for privatpersoner å annonsere selv, enn å gå via eiendomsmegler, sier leder av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) Christin Dreyer til Nettavisen.

Administrerende direktør Lars Vangen Jordet i finn.no vil ikke kommentere den nye prisstrukturen overfor Nettavisen, men ifølge Dreyer blir det en tretrinns prisstruktur der det gis rabatter for antall annonser.

- Det er innlysende. En eiendomsmegler som legger inn hundrevis av annonser årlig får selvfølgelig en bedre pris enn aktører som legger inn langt færre – kanskje bare en i løpet av ett liv, sier Dreyer.

Flere konflikter
Han har ved flere anledninger uttrykt skepsis til den nye loven som han mener vil gjøre det mer utrygt å kjøpe bolig.

- Jeg tror forskriften vil få flere konflikter mellom kjøpere og selgere, sier Dreyer.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken