Dyrere laks gir bedre resultat i Cermaq

Oslo (NTB): Bedre laksepriser bidro til at Cermaq også tjente gode penger på oppdrettsvirksomheten i andre kvartal. Totalt endte selskapet med et overskudd før skatt på 431 millioner kroner.

I andre kvartal fjor viste bunnlinjen 99 millioner kroner i Cermaq. Den gangen gikk driften av oppdrettsvirksomheten i minus. Men høyere priser gjorde ikke like positivt utslag alle steder selskapet opererer.

- I Norge og Canada ble det solide resultater basert på høye priser og gode biologiske resultater, mens resultatene i Mainstream var svake, men forbedret, grunnet høye kostnader knyttet til sanitære utfordringer, sier konsernsjef Jon Hindar.

I Chile økte prisen på fersk laks, mens prisen for fryste produkter, som utgjør mer enn halve volumet, bare økte med 9 prosent.

Til sammen hadde selskapet inntekter på 3,05 milliarder kroner i andre kvartal, mot 2,44 milliarder i samme periode i 2012. 2,36 milliarder av inntektene kommer fra fôrselskapet EWOS, som ble solgt til to fond i sommer. Dette salget sluttføres i oktober, og EWOS-tallene er derfor fortsatt med i konsernregnskapet.

Driftsresultatet før justering for biomasse ble 229 millioner kroner, fordelt på 105 millioner fra EWOS og 169 millioner fra oppdretten. I tillegg ligger det tap på 45 millioner kroner i annet-posten. I fjor ga driften et overskudd på 33 millioner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.