*Nettavisen* Nyheter.

Dyrere togbillett

Foto: Stig Martin Solberg, Nettavisen.

I dag blir det 20 kroner dyrere å kjøre tog med NSB.

(iOslo): Grunnen til prisøkningen er et såkalt ombordtillegg. Du må derfor beregne god tid hvis du skal ta toget framover. For å slippe gebyret må du nemlig kjøpe billett på stasjonen.

Gjøre jobben lettere
Fra og med i dag, mandag 5.mai, må du betale 20 kroner ekstra for å kjøre tog hvis du velger å løse billet fra konduktøren. Et billigere alternativ er å stoppe ved en automat og kjøpe billett på forhånd før du går på toget. Målet med NSBs ombordtillegg er å gjøre jobben lettere for konduktørene. Tillegget vil også hindre passasjerer i å spekulere i at konduktørene ikke rekker helt rundt når toget er fullt av folk, melder Budstikka.

Vanlig pris noen steder
Det nye ombordtillegget gjelder ikke for absolutt alle passajerer. Hvis du går ombord på toget på en stasjon som ikke har billettautomat eller lukeutsalg, får du fortsatt betale vanlig pris selv om du kjøper billett på toget.

Oslo-området

I Oslo videreføres dagens ordning med 8 kroner ombordtillegg på lokale reiser.

I Asker og Bærum slipper passasjerer ved disse stasjonene å betale ombordtillegg: Bondivatn, Høn, Vakås, Slependen, Høvik og Blommenholm.

NSBs hjemmeside kan du få en fullstendig oversikt over hvilke togstasjoner som har billettsalg via automat eller lignende.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.