Dyrere vann i Bergen

Vannavgiften i Bergen skal økes med 50 prosent for å finansiere det nye vann- og avløpssystemet i byen.

18.04.06 08:38

Det er i alle fall forslaget fra Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune. Det nye vann- og avløpssystemet vil koste 2,5 milliarder kroner, og Vann- og avløpsetaten mener brukerne må betale dette, gjennom økte avgifter.

Etaten har sendt sine planer om nytt vann- og avløpssystem ut på høring. Innen 2015 håper de å kunne ta i bruk et nytt ledningsnett, renseanlegg, vannbehandling og høydebasseng, skriver Bergens Tidende.

Bystyret har allerede vedtatt at systemet skal være selvfinansierende. Det betyr at vann- og avløpsavgiften blir den eneste muligheten for etaten å få inn penger til investeringene. Fram til 2015 øker avgiften med 50 prosent. Mens du i dag betaler 2916 kroner i avgift for en standard bolig på 120 kvadratmeter, må du i 2015 betale 4026 for den samme boligen.

Ifølge Vann- og avløpsetaten er oppgraderingen av vannettet høyst nødvendig. Giardia-epidemien i 2004 førte til en alvorlig knekk i befolkningens tillit, ifølge etaten, og de mener derfor det er viktig å investere i nytt system for å få opp tilliten igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.