Dyrevernorganisasjonen Peta påstår at menn som hiver i seg pølser, biff og annen grillmat er et symptom på en «giftig maskulinitetskultur», som er med på å drepe planeten vår.

Derfor har de kommet opp med et forslag, som de mener kan være løsningen på det hele. Eller, som de selv skriver: «Holde menn ansvarlig! Dette er kanskje den eneste løsningen for å unngå klimakatastrofe».

De foreslår at kvinner skal streike, i form av at de ikke skal ha sex med menn som spiser kjøtt.

Vil grillkongene til livs

Det er den internasjonale dyrevernorganisasjonen Peta som står bak det radikale forslaget.

De begrunner forslaget videre med at menn slipper ut mer drivhusgasser enn kvinner. Ja, faktisk hele 41 prosent mer enn kvinner – mye er på grunn av menns inntak av kjøtt. Dette tallet har organisasjonen funnet i studie publisert hos tidsskriftet PLOS One.

– Alle kjenner til dem. Forstadspappaen med en øl i den ene hånda og grillklypen i den andre, som griller billigpølser på grillen til 7000 kroner. Squashen, som en gjest har tatt med, får kun motvillig plass på grillen, sier Daniel Cox til The Times.

Kjøttskatt eller sexforbud

Cox jobber for Peta i Tyskland, landet der sex-streikekampanjen først ble rullet ut.

– Det faktum at tyske «grillkonger» tror at de må bevise hvor maskuline de er for seg selv og andre via hvor mye kjøtt de spiser, det er ikke bare til skade for dyrene, sier han.

Dyrevernerne sier at forskning nå beviser at det finnes en giftig mannskultur som skader klimaet.

– Derfor er en heftig kjøttskatt på 41 prosent for menn på sin plass. Et sexforbud, eller å forby kjøttspisende menn å forplante seg videre ville også vært hensiktsmessig i denne sammenhengen, sier han til avisen.

Kjøtt på agendaen også i Frankrike

Det er ikke bare dyrevernorganisasjonen Peta som tar et oppgjør med menns forbruk av kjøtt.

I Frankrike har et utspill fra politikeren Sandrine Rousseau fått mye oppmerksomhet. Den selverklærte «øko-feministen» representerer det franske klimapartiet «De grønne», og nylig uttalte hun at Frankrike må «endre mentaliteten, slik at å spise grillet kjøtt ikke lenger er et symbol på maskulinitet».

– Faktisk er det å kutte ned på kjøttforbruket det mest effektive grepet hver og en kan ta mot klimaendringer. Mer effektivt enn å droppe bilen, sa hun ifølge CBS News.