*Nettavisen* Nyheter.

Dyrisk eleganse fra Louis Vuitton

Foto: (Getty)

Nå skal det ikke være minimalistisk lengre.

07.10.10 17:49

(SIDE2): Selv om Louis Vuitton-monogrammet (LV) er et av de mest verdifulle luksusvaremerkene i verden, er det ikke disse to bokstavene som dominerer vår- og sommerkolleksjonen til det franske motehuset.

Se kolleksjonen i bildekarusellen nederst i saken!

Det var selvfølgelig diskret innslag av logoen på noen av plaggene, og flere av veskene bar selvfølgelig de velkjente bokstavene. Det var derimot leopardprint som gjorde seg mest bemerket på den gullfargede catwalken, og mønsteret var med på understreke den dyriske stemningen det over 155 år gamle motehuset prøvde å skape.

Marc Jacobs leder an
Art Director Marc Jacobs hadde ikke spart på mye da han inviterte motefiffen til catwalkshow. Selv skal designeren ha uttalt at han ikke ville at noe skulle være naturlig ved denne Louis Vuitton-visningen, men gikk heller for det met overstylede. Selv om hele seansen var en smule overdrevet, så var det et morsomt og som alltid, svært gjennomført show, Jacobs presenterte.

Les mer fra høstens moteuker
Chloés ballerinadrøm
Allens nye stil
Fikk stående applaus
Se, så flott hun er
Simpsons hevn
Norges ukronede motedronning

Ingen minimalisme
I motsetning til forrige sesongs kolleksjon, som var av det minimalistiske slaget, minnet dette mer om maksimalisme. Kanskje var dette et opprør mot det minimalistiske, for designeren sparte ikke på mye denne gang.

Jacobs er kjent for å ikke gjøre noe halvveis, noe som også gjelder for denne kolleksjonen, og sceneshowet for den saks skyld, som blant annet inkluderte tre tigre -dog ikke av den levende varianten. Noen av modellene hadde påmalte topper - noe som skapte en ytterligere dramatisk, og dyrisk effekt.

Inspirasjonen
Designerens inspirasjonskilder skal ha vært mange. Art deco, Art Nouveau og orientalismen for å nevne noen. Det skal også nevnes at de kimonoaktige kreasjonene bar preg av at designeren har jobbet med Kansai Uamamoto, som faktisk var den første designeren Jacobs jobbet for.

Kolleksjonen som ble presenterte viste både sexy og feminin tendenser, med innslag av både spreke og dype fargetoner.

Veskene var små, elegante og, som alltid, svært gjennomførte, men det var de flagrende leopardkjolene som kanskje høstet størst oppmerksomhet på catwalken i Paris.

SE KOLLEKSJONEN HER:

3783

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.