RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrket cannabis og ga pengene til fattige i Afrika

Foto: CARL DE SOUZA
Sist oppdatert:
Nå er ekteparet i 60-årene dømt til tre år i fengsel.

Dette tilsynelatende normale ekteparet drev en cannabisplantasje i det skjulte og brukte overskuddet til å hjelpe fattige i Afrika. Nå er de fengslet.

I seks år levde Michael Foster (62) og Susan Copper (63) et vanvittig dobbeltliv på den engelske landsbygda. I løpet av seks år tjente de nesten fire millioner kroner på å dyrke hundrevis av cannabisplanter i sitt eget hjem.

Paret solgte kilovis med det ulovlige stoffet til lokale narkobaroner

Mest lest i Nettavisen:

Reiste jevnlig til Kenya
Ekteparet brukte imidlertid ikke pengene på samme måte som andre narkoprodusenter.

Paret reiste jevnlig til en kenyansk landsby like utenfor Mombasa, som fikk medisinsk utstyr, datamaskiner til et sykehus og skolegang for barna. Alt gikk uavkortet til innbyggerne i denne byen.

Selv om dommeren innrømmet at han var imponert over det gode formålet, fikk begge tre år i fengsel for besittelse og salg av narkotika.

- Dette er den mest uvanlige cannabissaken jeg har sett. De er begge i 60-årene og har aldri vært dømt for noe tidligere. I seks år produserte de svært store mengder. Det var profesjonelt og kommersielt godt gjennomført, sa statsadvokat Jon Dee i rettssalen, ifølge Daily Mail.

Fant 159 planter
I 2004 bygget ekteparet om en gårdsbygning i Lincolnshire til en cannabisplantasje. Denne plantasjen ble tilfeldigvis oppdaget av en politimann som var på et annet oppdrag i området, som kjente den distinkte eimen av cannabis utenfor eiendommen.

Da politiet banken på døren spurte de Susan om hun visste hvorfor de var der. Svaret var klart og ærlig «ja, det gjør jeg. »

Inne fant politiet 159 cannabisplanter, med en estimert verdi på 20.000 pund. De hadde et rom for dyrking av planten, og et for tørking. Politiet fant også 20.000 pund i kontanter i en bærepose.

Dårlig samvittighet?
Ekteparets advokater brukte tid i retten på å legge fram bevis for at pengene hadde gått til gode formål, og anførte at dette måtte være formildende omstendigheter.

- Susan Cooper er en god person som har gjort en dårlig handling. Hun har en annen side, sa kvinnens forsvarer, og fortalte historien om en ung mann som heter Wilson.

Han hadde fått en infeksjon i benet, og kom til å dø dersom han ikke fikk behandling. Ekteparet betalte for denne operasjonen, og reddet Wilsons liv.

- Dere dyrket cannabis i stor skala, og pengene fra produksjonen finansierte en rekke turer til Kenya. Store pengesummer fant veien til deres bankkonti. Jeg tviler ikke på at dere hadde gode hensikter i Kenya, men man kan jo lure på om det var for å lette deres dårlige samvittighet, sa dommeren i sin domsavsigelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere