RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrket dop midt i boligområder

CANNABISPLANTASJE: I boligkomplekset til venstre i bildet ble det avdekket flere hundre cannabisplanter i en leilighet.
CANNABISPLANTASJE: I boligkomplekset til venstre i bildet ble det avdekket flere hundre cannabisplanter i en leilighet. (Google)
Sist oppdatert:
En fartskontroll ble starten narkoavsløringen.

Da den 26 år gamle nå domfelte mannen ble stoppet i trafikkontroll i januar 2013 hadde han noe hasj og ikke mindre enn tre ulike husnøkler på seg.

Samme dag gjennomførte politiet en ransaking av de tre boligene som nøklene tilhørte, og fant cannabisplantasjer i alle boligene.

Nå er tre personer dømt til fengsel i mellom 19 og 25 måneder for dyrking av cannabis. Alle fikk noe av straffen gjort betinget.

Den ene av de tiltalte er også dømt i forbindelse med en cannabisplantasje i Drammen som ble avslørt sommeren 2013. De tre er alle knyttet til et vietnamesisk miljø på Østlandet.

Midt i boligområder
Etter å ha stoppet 26-åringen i januar 2013, gjennomførte politiet ransaking i de tre boligene som nøklene tilhørte. I de tre boligene, som alle lå i Oslo, ble det altså funnet innendørsplantasjer.

I et rekkehus midt i et boligområde i Oslo traff politiet den 40 år gamle broren til råkjøreren.  Her ble det også funnet cannabisplanter som ble dyrket, og 1,1 kilo tørket marihuana. I Oslo tingrett innrømmet han å ha dyrket 216 planter i huset.

Hjemme i huset til 26-åringen i Sørkedalsveien fant politiet 273 cannabisplanter.

I en leilighet i Majorstueveien, som tilhørte den tredje tiltalte, fant politiet 12 planter. 36-åringen som eide denne leligheten

PLANTASJE: Nettavisen har flere ganger tidligere skrevet om cannabisplantasjer i privatboliger. Her er bilde fra en av dem. Dette er altså ikke bilde fra boligene som er omtalt i denne artikkelen, men viser hvordan det pleier å se ut i slike boliger.- Grov narkotikaforbrytelse
Senere - i juli 2013 - ble 36-åringen igjen pågrepet. Denne gangen hadde han deltatt i dyrking av 198 cannabisplanter i et hus i Solbakken i Drammen. Her hadde de også koblet seg ulovlig på strømnettet for å skjule det høye strømforbruket som denne virksomheten trenger.

I BOLIGOMRÅDE: I dette boligområde i Oslo ble det funnet cannabisplantasje hjemme hos en familie.

«Alle de tre tiltalte dømmes for dyrking av cannabisplanter av et slikt omfang at det er begått en grov narkotikaforbrytelse» står det i dommen fra Oslo tingrett.

«Dyrkingen er gjennomført i vanlige private boliger, hvor det blant annet er montert kraftige lamper og ventilasjonsanlegg (...) Allmennpreventive hensyn tilsier i utgangspunktet en lengre ubetinget fengselsstraff ved slike grove narkotikaforbrytelser».


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere